DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso ott lesz az Olasz Nagydíjon

Az F1-től visszavonult spanyol versenyző is jelen lesz a hétvégi futamon Olaszországban, de nem olyan formában, ahogy azt sokan szeretnék. A McLarenhez fog csatlakozni.

Bár Fernando Alonso tavaly év végén úgy határozott, visszavonul a Formula-1-ből, teljesen azért nem hagyta maga mögött a száguldó cirkuszt. Legutóbbi csapatával, a McLarennel azóta is kapcsolatot ápol, sőt: ő maga az istálló egyik nagykövete. Mivel azonban a legutóbbi versenyhétvégén az ő helyére érkező Lando Norris lábsérüléssel küzdött, felmerült, vajon a spanyolnak van-e lehetősége ilyen esetekben autóba ülnie.

 alonso-portre-122



Biztosan sok rajongónak tetszene ez a felállás, de a csapatvezető leszögezte, van felkészített harmadik számú pilótájuk. "A tartalék Szergej [Szirotkin] lett volna. Más a helyzet, ha van elég időnk alternatívát keresni, de ez egy olyan téma, amiről akkor beszélünk, amikor aktuálissá válik. Szergej a tartalékpilótánk, neki van ülése és hasonlók, és őt készítettük fel a szimulátorban" - jelentette ki Andreas Seidl, aki a Motorsport kisebb noszogatására azért hozzátette, nincs teljesen kizárva, hogy Alonso egyszer még nagydíjon rajthoz álljon.

"Azt nem tudom, pontosan mit ír a szerződése, de még mindig a McLaren tagja. Biztos vagyok benne, hogy Zak [Brown, vezérigazgató] most is szoros kapcsolatban van vele. Ha a tartalékosok téren problémánk lenne, akkor szóba jönne a neve."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: