DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

Norris: Ez lett volna életem legjobbja

Lando Norris óriási balszerencsének volt részese a Belga Nagydíjon, ugyanis élete legjobb eredményétől fosztotta őt meg egy műszaki hiba a legutolsó kör kezdetén. Az ötödik helyről állt ki a brit.

Lando Norris a 11. helyről indulva már a verseny elején meglehetősen előkelő pozícióba hozta magát, a futam végén pedig már az ötödik helyen haladt, a két Ferrari és a két Mercedes mögött, amikor is az utolsó kör kezdetén a kormányán az „anti stall” felirat jelent meg és kikapcsolt a motor.

A brit versenyzőt végül a 11. helyen rangsorolták a lekörözések miatt, de mivel csapattársa már a verseny legelejétől problémákkal küzdött, így a McLaren egy kettős nullázással, célba érés nélkül kezdte meg a szezon második felét, pedig az autó tempója kiválónak bizonyult vasárnap.

Az utolsó körben állt meg a McLaren


„Nem tudom, mi történt, elszállt a motor, ennyire egyszerű” – nyilatkozta kényszeredett vigyorral az arcán a fiatal versenyző. „Úgyhogy alighanem az erőforrással történhetett valami. Nem igazán értem, hogy mi okozhatta a problémát, de ez nagyon-nagyon idegesítő.”

„Főként azért bosszantó, mert bár voltak jó eredményeink az éven, de ez egy ötödik hely volt… Ez lett volna a legjobb eredményem, ráadásul a 11. helyről indulva. Egy olyan hétvégén sikerült volna ez a bravúr, ahol úgy tűnt, hogy szenvedünk. Viszont van, aki rosszabbul járt nálam a hétvégén és vannak olyanok is, akiknek most sokkal rosszabb, mint nekem, szóval nem igazán lehetek csalódott.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: