DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mercedes: Utólag már okosak vagyunk

Toto Wolff szerint ez egy kármentő hétvége volt számukra az egyenesekben tapasztalt hátrányuk miatt, úgyhogy nagyon elégedettnek kell lenniük a második-harmadik hellyel.

A Ferrarinál sokkal jobban kezelte a gumikat a Mercedes a Belga Nagydíjon, emiatt Lewis Hamilton óriási tempóban zárkózott a hajrában Charles Lecelrc-re és kis híján meg is előzte a monacói pilótát. Hamilton maga azt mondta, hogy még néhány körre szüksége lett volna ahhoz, hogy megcsinálja a manővert és megnyerje a futamot, ezzel pedig nagyjából Toto Wolff, a Mercedes vezére is egyetértett.

"Hogy megelőzte-e pár körön belül? Hát igen, talán, de a Ferrarikat megelőzni az egyenesekben továbbra is nagyon nehéz lett volna. Talán egy-két körrel elkéstünk Lewis esetében" - mondta Wolff a Sky Sports ezt firtató kérdésére. A futam korábbi szakaszában Sebastian Vettelhez képest jóval később állt ki a bokszba Hamilton, Leclerc-hez képest viszont csak egy plusz kört kapott, mindössze ennyivel voltak frissebbek a gumijai, viszont ennyivel később kezdhette meg a támadást.

"Az optimális talán egy-két körrel korábban lett volna, de mindig nagyon okosak vagyunk akkor, amikor már véget ért a futam. Számunkra nem volt ez egy jó pálya, az egyenesekben hátrányban voltunk a sebességet tekintve. Ha ez egy kármentő hétvége volt, akkor nagyon elégedettnek kell lennünk ezzel is" - tette hozzá, utalva arra, hogy egy abszolút Ferrari-pályán sikerült második-harmadik helyet szerezniük.

A Mercedes ezzel is egyre közelebb van az újabb kettős világbajnoki címhez, bár az tény, hogy a soron következő monzai hétvégén sem ők tűnnek favoritnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: