DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hubert-nek ajánlotta első győzelmét Leclerc

Pályafutása első F1-es győzelmét ünnepelheti a Ferrari monacói pilótája, ám ez az ünneplés nem lehet féktelen: elvesztett egy barátot, ami teljesen beárnyékolja a hétvégét.

Megszerezte első Formula-1-es győzelmét Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája kivédekezte Lewis Hamilton támadását és sikerre váltotta a szombati pole-pozícióját Spában. Az első reakciója azonban természetesen nem a féktelen öröm, hanem természetesen Anthoine Hubert szombati szörnyű tragédiájára való megemlékezés volt.

"Az első F1-es győzelmemet Anthoine-nak ajánlom. Jó érzés, de nehéz élvezni egy ilyen hétvégén, mint ez" - mondta még az autóban a csapatrádióba. "Egyrészt volt egy álmom gyerekkorom óta, ami most valósággá vált, másrészt azonban ez egy nagyon nehéz hétvége tegnap óta. Elvesztettünk egy barátot, ez pedig nagyon nehéz, úgyhogy neki ajánlom a győzelmemet. Együtt nőttünk fel és hétévesen, amikor az első versenyemet teljesítettem, ő is ott volt. Nem tudom teljesen kiélvezni az első győzelmemet, de ez emlék, ami örökké velem marad" - tette hozzá a Ferrariból kiszállva.

"Mindent beleadtam. Jó közönségünk volt ma, szerintem többen voltak, mint bármikor korábban itt. Nehéz futam volt a mai és szerintem a Ferrarik egyszerűen túl gyorsak voltak az egyenesekben, túl nehéz volt velük tartani a lépést. A 44 a szerencseszámom, de talán még pár körre szükségünk lett volna most. Gratulálok Charles-nak, ez az első győzelme és egész évben érett már, szóval örülök neki" - mondta sportszerűen a végén ellenfelét teljesen utolérő, második helyet jegyző Lewis Hamilton.

A dobogó alsó fokára Valtteri Bottas ért oda a másik Mercedesszel. "A versenytempónk rendben volt, ahogy vártuk is, de a Ferrari az elejétől kezdve elöl volt és erősek voltak az egyenesekben. Nekem nem volt esélyem, de olyan keményen próbálkoztam, ahogy csak tudtam. Előnyünk lehet abból, hogy a motort és a sebességváltót is kíméltük a futam végén" - összegzett.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: