DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Binotto Vettelről: Nem volt választásunk

A Ferrari csapatfőnöke szerint nem ez volt Charles Leclerc utolsó F1-es győzelme, Monzában is jó esélyeik lehetnek, a csapatutasítást tekintve pedig tetszett neki, hogy Vettel segített.

Érthetően elégedetten nyilatkozott a Belga Nagydíjat követően Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, hiszen a maranellói Formula-1-es istállónak ez volt az első győzelme a szezonban. Ahogy arra lehetett is számítani, a hosszú egyenesek kedveztek az olaszok autójának, igaz, a végén így is nagyon kicentizték a dolgot: Lewis Hamilton kis híján elkapta Charles Leclerc-t.

"Szerencsések vagyunk, hogy csak negyvennégy körös volt a futam!" - nyilatkozta a verseny után a Sky Sportsnak Binotto. "Lewis Hamilton nagyon gyors köröket produkált és fontos volt, hogy valahogy megtartsuk a távolságot vele szemben. Fontos pillanat ez, hiszen ez Charles (Leclerc) első F1-es győzelme és nem ez lesz az utolsó" - tette hozzá.

vettel1_1



Természetesn kapott kérdést azt illetően, hogy mit gondol Sebastian Vettelről, aki az időmérős vereség után a futamon sem tudta tartani Leclerc tempóját és végül el kellett engednie csapattársát ahhoz, hogy legalább az ő győzelmét elősegítse.

"A szezon elején azt mondtuk, hogy a csapat pontjai az elsők. Charles nagyon gyors volt az egész hétvége folyamán, meg kellett védenünk a pozícióját a Mercedestől. Nem volt választásunk. Szerintem Sebastian nagyon segítőkész volt most Charles-lal és ez jó a csapategységnek" - magyarázta véleményét ezzel kapcsolatban.

Ami pedig Monzát illeti: "Tudjuk, hogy hosszú egyenesek vannak ott és szükséges a nagy sebesség. Továbbra is azt gondolom, hogy a most látott sebességünk megmutatta, hogy versenyképesek tudunk lenni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: