DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: A lábam jól van, kösz a kérdést

Csütörtökön még tekintélyes fennforgás volt Kimi Raikkönen körül, akivel kapcsolatban felmerült, hogy izomhúzódása miatt akár ki is hagyhatja a Belga Nagydíjat. Péntekre azonban minden normalizálódott a finn körül, mindennek a fejében még gyors is volt.

Nagyon úgy tűnik, hogy Marcus Ericsson hiába hagyja ki az IndyCar portlandi futamát, az Alfa Romeo kötelező jellegű behívóját nem lesz lehetősége Formula-1-es versenyzésre váltani. Raikkönen rejtélyes nyári lábsérülése az egyik legfelkapottabb beszédtémát jelentette a spái médianapon, a szabadedzések idejére azonban mintha már híre-hamva sem lett volna a problémának – a finn az első után a második gyakorláson is ott volt az autóban.

Raikkönen



„Kösz a kérdést, rendben van” – mondta Raikkönen, amikor lába állapotáról kérdezték a második gyakorlás végén. „Bírok vezetni, ez a lényeg.”

És az még hagyján, hogy egészségesnek, a mezőny rangidős pilótája felettébb gyorsnak is mutatkozott a péntek során: az első szabadedzést még a feltűnéstelen 13. helyen zárta, a másodikra azonban 1,3 másodpercet javított legjobb körén, ami a 7. pozícióra is elég volt számára – lemaradása az élen végző Charles Leclerc-hez képest másfél másodperc volt. De vajon képes lehet-e az Alfa Romeo a hétvége tétre menő szakaszára is megőrizni ezt a formát és a középmezőny győzteseként távozni Belgiumból?

„Nem tudom” – mondta Raikkönen. „De szerintem elég sok munka vár még ránk, ha ennél is tovább akarjuk javítani az autót. A köridőket illetően tényleg volt egy olyan, ami nem sikerült túl rosszul. Kezdésnek ez elmegy.”

Antonio Giovinazzi eközben csak a 16. helyen zárta a második gyakorlást, de csapattársa tempójából ítélve ő is sokat vár a folytatásra. „Nem volt tiszta a köröm, de magabiztos vagyok afelől, hogy holnap a mezőny első felében lehetünk. Kimi 7. lett, ami mutatja, hogy az autóban ott van a potenciál. Az utolsó sikánban blokkoltak a kerekeim, azt hiszem ott elég sokat veszítettem hozzá képest” – mutatott rá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: