DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ericsson spái visszatérését lebegteti a sajtó

Meglepő hír látott napvilágot: Marcus Ericsson lemondta a hétvégi IndyCar-szereplését azért, hogy ott lehessen Spában az Alfa Romeo F1-es pilótájaként.

Az amerikai Racer számolt be arról, hogy a hétvégi IndyCar-futamon Conor Daly fogja helyettesíteni Marcus Ericssont, a svéd pilóta ugyanis Spában, a Belga Nagydíjon fog versenyezni a Formula-1-es mezőnyben. A lap a saját információira és forrásaira hivatkozik a témában, szerintük Ericsson ezen a hétvégén visszatér az F1-be.

eri



A svéd versenyzőt továbbra is szerződés köti az Alfa Romeóhoz, ahol 2015 és 2018 között versenyzett (még Sauberként) és korábban beszélt is arról, hogy a szezon második felében szeretné vezetni a csapat idei autóját, méghozzá minimum egy pénteki szabadedzésen. Hogy ebben az esetben erről van-e szó, azt egyelőre nem tudni, mindenesetre érdekes lenne, ha egy F1-es szabadedzését hagyná ki az IndyCar-futamot.

Az viszont még ennél is meglepőbb lenne, ha azonnal egy komplett hétvégére ültetné be a csapat, hiszen még egyáltalán nem ült az idei autóban, ráadásul Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi nem teljesít úgy, hogy kikerüljön a versenyzői ülésből. Ericsson egyébként a 17. helyen áll az IndyCar pontversenyében, nem küzd a bajnoki címért, vagy kiemelkedő eredményekért, ami esetleg kizárná, hogy egy F1-es szabadedzés miatt kihagyjon egy hétvégét.

Azt viszont hozzá kell tennünk, hogy a Racer cikke szerint Ericsson "versenyezni fog a Belga Nagydíjon"...

Lawrence Barretto, az F1.com újságírója viszont arról tweetelt, hogy Ericsson nem fog versenyezni a hétvégén, egyszerűen csak inkább ott lesz az Alfa Romeo tartalékpilótájaként Spában ahelyett, hogy IndyCar-futamon venne részt Portlandben. Az ő forrása állítása szerint maga a csapat.

Hamarosa az Alfa Romeo is posztolt a közösségi oldalán, amiben képes bizonyítékkal megerősítette ugyan Ericsson jelenlétét, ám egyúttal azt is, hogy nem lesz változás a versenyzői felállásban: "Kimi és Antonio is itt van, és már várják, hogy versenyezzenek Spában".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: