DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: Csalódtam a Red Bullban

Jó két hete bombaként robbant a hír, hogy Alexander Albon veszi át Pierre Gasly helyét a Red Bullban a hátralévő kilenc futamra. A francia úgy érzi, becsapták őt a csapaton belül.

Annyi már biztos, hogy Pierre Gasly a Toro Rossóval is a Red Bull-os Alexander Albon elől fog rajtolni a hétvégi Belga Nagydíjon, mivel a brit pilóta motorkomponens-cserék következtében az utolsó rajtkockák valamelyikéből kell majd, rajthoz álljon.

A racefans.net-nek adott interjújában Gasly elmondta, hogy teljesen váratlanul érte őt a döntés, és szerinte nem ezt ígérte neki a csapat: „Reggel tudtam meg a hírt, amikor már eldöntötték. Egyfelől sokkolt a döntésük, másrészről viszont csalódtam a csapatban, mivel korábban nem ezt beszéltük meg” – kezdte a francia.

Ismét Toro Rossó-s öltözékben Gasly


„Akár megértem a szituációt, akár nem, ez már nem változtat semmin. Nem nagyon rágódom ezen. Az egyetlen dolog, amire koncentrálnom kell az az, hogy a hátralévő kilenc futamon a tőlem telhető legjobbat tudjam nyújtani a Toro Rosso számára. Mostantól kizárólag ez a cél lebeg a szemem előtt.”

Megkérdezték Pierre Gaslytól azt is, lát-e esélyt egy esetleges későbbi visszatérésre a Red Bullhoz, de a francia már kissé laikusan állt hozzá ehhez a kérdéshez: „Nem igazán gondolok erre, amint mondtam. Mindenesetre ők ezt állítják, de egészen biztos vagyok benne, hogy más lehetőségek is meg fognak még nyílni előttem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: