DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Albon: Nem sokan kapnak ilyen esélyt

Első nagydíjára készül a Red Bull-lal Alexander Albon: a spái hétvége az ismerkedésről szól majd, de a versenyző már most kiemelte: tisztában van vele, az autó és Max Verstappen mire képes.

Hét évvel ezelőtt Alexander Albont egyetlen rosszul sikerült szezon után kitette a Red Bull juniorcsapata: ő maga is elismerte, 2012-ben nem vezetett túl jól, ezért megérdemelte a menesztést. Most, 2019 augusztusában a Red Bull nagycsapatánál készül első versenyére, a lecserélt Pierre Gasly helyén – még mindig újonc szezonjában.

„Nem sok versenyző jut olyan esélyhez, hogy futamgyőzelemre képes autót vezethet karrierjének ilyen korai szakaszában. Szóval óriási lehetőség, hogy a Red Bullnál versenyezhetek. Nagy lépés számomra, jelentős lesz a különbség, viszont kapóra jön, hogy a gyár sokkal közelebb van a lakásomhoz! Tudjuk, mire képes az autó, és azt is láttuk idén, mit tud Max” – mondta a Red Bull előzetesében a Belga Nagydíjra készülő Alexander Albon.

„Ez egy nagy lépés, de úgy érzem, korábban is volt már részem nagy ugrásokban, és akkor sikerült is megragadnom a lehetőséget. Ezért nem aggódok, fókuszált vagyok, és készen állok, hogy a lehető legerősebb legyek az év második felében.”



A thaiföldi pilóta kiemelte, az első hétvége mindenképpen a tanulásról fog szólni – beszélt továbbá arról, a legfurcsább talán nem is az új autó és csapat megismerése lesz: „Kíváncsian várom, milyen lesz ahhoz viszonyítva, amit megszoktam. Ugyanakkor tudom, ez a hétvége lesz az első alkalom az autóban. Továbbra is tanulok és fejlődök versenyzőként, még sok rejtőzik bennem. Tisztában vagyok vele, hogy a fő különbségek egyike az engem övező felhajtás és figyelem lesz az átigazolás miatt, de két lábbal állok majd a földön. Egyszerűen a rám váró munkára fókuszálok Spában, nyitott szemmel-füllel figyelni fogok.”

„A pályát szerintem mindenki szereti, itt a versenyző számít, továbbá gyors és nincsen sok bukótere. Spa nem volt mindig sikeres pálya számomra, de dobogókat szereztünk a Formula-2-ben tavaly, tehát azért jónak nevezhető. Sosem lehet tudni, mi lesz az időjárással. A szimulátorban készültünk, amennyit tudtunk, ezért először is a procedúrákat vesszük át a csapattal, és megismerkedem mindenkivel. Biztosan érdekes lesz!” – zárta Albon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: