DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Albon: A Red Bullnak nem volt oka megtartani

Alex Albonnak tetszik, hogy ő a szezon meglepetése, de azt kívánja, hogy bárcsak ne lenne ez akkora meglepetés. Hét évvel ezelőtt a Red Bull joggal rúgta ki a juniorjai közül.

A hétvégi Belga Nagydíjon valószínűleg Alexander Albon lesz majd középpontban: a fiatal pilóta a Hungaroringen még a Toro Rossót vezette, most viszont már a Red Bull versenyzőjeként láthatjuk. Albont korábban egyszer már elbocsátotta a Red Bull, majd nemrég igazolta vissza, F1-es autót pedig idén februárban vezetett először - ehhez képest nem kis ugrás az, hogy rögtön az utóbbi helyszíneken győzelmekre, pole-pozíciókra esélyes Red Bullba ülhet...

"Abban az időben nem vezettem valami jól, nem volt okuk arra, hogy megtartsanak a programjukban. Szóval nem, nem volt keserű a szám íze, amikor kitettek" - tekintett vissza Albon a Formula-1.comnak adott interjújában arra, amikor a Red Bull elküldte a juniorprogramjából 2012-ben. Abban az évben léptették elő együléses versenyzővé a gokart után, de csak 17. lett a Formula Renault 2.0 Alps sorozatban és 38. a Eurocup Formula Renault szériában, úgyhogy egy szezon után távoznia kellett.

albon red bull



Azóta azonban összeszedte magát, tavaly harmadik lett a Formula-2-ben George Russell és Lando Norris mögött, ez pedig megért egy újabb telefonhívást dr. Helmut Markóéknak - a többi már történelem. "Nagyszerű, hogy a legtöbb ember számára én vagyok a szezon meglepetése, de valahol inkább azt kívánom, hogy ez ne legyen meglepetés!" - tette hozzá az idei berobbanásával kapcsolatban.

A teher persze nem kicsi rajta: a kirúgott Pierre Gasly helyén kell bizonyítani a világ jelenlegi top2-es versenyzőjével szemben...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: