DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Renault-overallos Ocont posztolt Hülkenberg

A francia szaksajtó már készpénznek veszi, hogy Esteban Ocon aláírt a Renault-hoz. Nico Hülkenberg azt a megjegyzést fűzte a hírhez: izgalmas csütörtökre számít Spában…

A végéhez közeledő Formula-1-es nyári szünetben dübörögnek az átigazolási pletykák: Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök azt ígérte, az istálló a Belga Nagydíjig dönt Lewis Hamilton 2020-as csapattársáról, így már Spában bejelentés történhet. Az egyik népszerű teória, hogy Valtteri Bottas marad a Mercedesnél, így az aktuális szezont kihagyó Esteban Ocon végül nem nevelőcsapatánál, hanem a Renault-nál köt ki, Nico Hülkenberg helyén.

A francia folyóirat, az Auto Hebdo olyan címlappal állt elő, amelyen Esteban Ocon Renault-overallban látható: a sztori szerint eldöntött kérdés, hogy a fiatal pilóta Enstone-ban folytatja, ahol még 2016-ban tesztpilóta volt. Még érdekesebb, hogy maga Nico Hülkenberg is megosztotta a címlapot, ezzel a kommenttel: „Végre egy izgalmasabb csütörtök vár ránk!”



Hogy több lehet a történtekben egy ironikus posztnál, jelzi, hogy Hülkenberg reakciójával a még tekintélyesebb szaklap, az angol nyelvű Autosport is foglalkozott online felületén, hozzátéve, hogy a hivatalos csütörtöki sajtótájékoztatón Hülkenberg és Bottas egyaránt a meghívottak között szerepel. Az Autosport megkereste a Renault-t, amely nem kommentálta az Auto Hebdo értesüléseit, hozzátéve, hogy más pletykákkal sem kíván foglalkozni.

Az angol lap hozzáteszi, Ocon a Haas kötelékében is kiköthet. Eközben a spanyol FormulaF1.es – egy kisebb hitelességű forrás – arról számolt be, hogy a francia által kiszorított Hülkenberg igazol a Haashoz, amit az Olasz Nagydíjon fognak bejelenteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: