DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Berger: Vettel nem kap meg mindent a Ferraritól

A korábbi F1-es Gerhard Berger úgy látja, Sebastian Vettel lassan kifut az időből, úgyhogy mielőbb ki kell hoznia a legtöbbet a ferraris csapattársaiból, amennyiben a Scuderiával akar bajnoki lenni.

Sebastian Vettel már ötödik szezonját kezdte meg az olaszok szolgálataiban, miközben egyetlen álom hajtotta: világbajnoknak lenni a legendás márkával. Ez legutoljára még 2007-ben sikerült, akkor Kimi Raikkönennek, viszont azóta nem tudott olyan autót építeni a Ferrari, amellyel világbajnoki címet ünnepelhetett volna bármelyik pilótájuk.

Utoljára egy éve, pont Spában nyert versenyt Sebastian Vettel, aki immáron egy éve vár újabb ferraris sikerére, Gerhard Berger szerint pedig a németnek nincs már annyi ideje a sportban, hogy ennyire türelmes legyen munkaadójával szemben.

Több, mint egy éve nyeretlen Vettel


„Nem lehet könnyű dolga Vettelnek, hiszen lassan kifut az időből” – mondta Berger a DPA-nak. „Sebastian nem kap meg mindent a csapattól jelen pillanatban. Egy kicsit más személyiség, mint Michael volt. Ő sokkal szigorúbban bánt a csapattal, a társaival, mint Vettel.”

„Ez persze nem Sebastian kritikája, aki rendkívül keményen dolgozik és nagyon okosan áll a dolgokhoz, ő egyszerűen más habitusú ember. A menedzsment kötelessége elérni, hogy a csapaton belül minden rendben legyen” – zárta gondolatait Gerhard Berger.

A Belga Nagydíjnak otthont adó Spa talán a legnagyobb esélyt nyújthatja a Ferrarinak idén a győzelemre, ahogyan az azt követő monzai pálya is. Toto Wolff is úgy gondolja, most a Ferrari vadászterületére lépett az F1, s őket kell majd legyőzni a következő két versenyen, ha valaki nyerni akar.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: