DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kubica: Nem tudom, mi lesz 2020-ban

Robert Kubica, a Williams jelenlegi pilótája egy lengyelországi versenyen vallotta be, hogy egyelőre még fogalma sincs, mit fog csinálni 2020-ban. Tervei vannak, de konkrétumok még nincsenek.

Az egyszeres futamgyőztes lengyel versenyző nyolc év kihagyás után tért vissza a Formula-1-be, súlyos ralibalesetét követően, mely miatt kis híján elvesztette egyik karját, de sokáig még az életéért is aggódtak az orvosok.

Kubica azonban minden nehézséget és akadályt leküzdve visszatért a száguldó cirkuszba, a PKN Orlen jelentős támogatásával, így pedig George Russell csapattársaként a Williams pilótája lett 2019-re. Bár a lengyel eddig minden kvalifikáción kikapott a brittől és versenyen is csak kétszer ért célba Russell előtt, a csapat egyetlen pontját mégis ő szerezte.



Ennek ellenére egyálétalán nem biztos, hogy a 34 éves lengyel versenyző jövőre is a grove-i csapattal kezdi meg a 2020-as esztendőt: „Még nem tudom, mihez fogok kezdeni 2020-ban” – ismerte be Kubica a lengyelországi Verva Street Racingen.

„Még semmilyen részletről sem egyezkedtünk. Vannak terveim, de nem tőlem függ minden. Majd meglátjuk, mi lesz ebből, a helyzet ugyanaz, mint minden egyes évben. Fontos, hogy türelmesek tudjunk maradni.”

Bár a lengyel olajtársaság kitart Robert Kubica mellett, a Williams gyenge teljesítménye nem vet jó fényt a pilótára, így elképzelhető, hogy Kubica mesébe illő visszatérése csak egyetlen évre szólt, mely után már nem jut hely számára az F1-es mezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: