DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Russell: Maradok a Williams pilótája

Kiváló szezont fut az újonc F1-es versenyző, ám szerződése van a csapattal és állítása szerint hacsak nem történik valami drasztikus dolog, akkor maradni fog a grove-iaknál.

George Russell eddig kérdés nélkül veri Robert Kubicát csapaton belül és bár a lengyelnek jött ki a lépés úgy, hogy egyszer pontot tudott szerezni, de a brit újonc egyértelműen csapattársa fölé nőtt - az autó nem nagyon teszi lehetővé a kiemelkedő teljesítményeket, mégis általános a vélekedés, hogy Russell rendkívül erős újoncszezont fut.

A Mercedes kötelékéből érkező fiatal tavaly hároméves szerződést harcolt ki magának a Williamsnél, ezt pedig a tervek szerint ki is fogja tölteni, nem fog csapatot váltani 2020-ra. "A tény az, hogy ahogy Claire Williams is mondta, három évre írtam alá a csapathoz. Szóval hacsak valami drasztikus dolog nem történik, nem látok okot arra, hogy ne legyek itt a következő években" - mondta a Motorsportnak Russell.

epicruss_1



A Mercedesszel ezzel együtt megvan a kapcsolat, a támogatást pedig élvezi is a fiatal. "Tudom, hogy amíg jól teljesítek, addig támogatni fognak, ez pedig megnyugtató egy pilóta számára, így csak az elvégzendő munkára koncentrálhatok. Ha van egy rossz hétvégém, nem fogják azt kérdezni, hogy itt most mi a franc történt, hanem támogatást és tanácsot adnak, hogy ne kerüljek még egyszer ilyen helyzetbe" - magyarázta.

"Amíg elvégzem a munkám, ők pedig lehetőséget adnak arra, hogy erre koncentráljak, úgy gondolom, hogy a lehető legjobb kezekben vagyok" - zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: