DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez: Sosem volt dobogóra képes autóm

A Racing Point mexikói versenyzője úgy érzi, sohasem volt alatta olyan technika, amelyet talán megérdemelt volna. Még csak dobogóra képes autója sem volt soha, de bízik jelenlegi csapatában.

Sergio Perez eddig nyolc alkalommal állhatott fel a pódiumra, mióta az F1-ben versenyez, s legtöbbször a Force India versenyzőjeként tehette ezt meg, holott megjárta már a McLarent is a mexikói pilóta.

Perez szerint hiába a szép eredmények, ezek legtöbb alkalommal inkább csak lepattanók voltak, és sohasem volt meg az autójának a tempója ahhoz, hogy erőből odaérjen a dobogós helyek egyikére: „Hogy őszinte legyek, az itt eltöltött kilenc évem alatt sosem volt olyan autóm, amivel elérhető lett volna a pódium. Mindig azért harcolunk, hogy a legjobb autót szerezzük meg a rajtrácson, de sajnos nekem ez eddig nem sikerült” – mondta a mexikói az F1.com-nak.



„A vezetési képességeim a legnagyobb erősségeim közé tartoznak. Ha egy versenyen feltűnik a lehetőség, biztosra kell menni, hogy működni fog-e a stratégia. Emlékszem néhány dobogós eredményre, melyeket annak köszönhetően szereztem meg, hogy jól átláttam a versenyt. Tudtam, mikor szabad kiállni a bokszba és mikor nem.”

„Ez a képesség és az, hogy biztosra megyek azt illetően, hogy a tőlem telhető legtöbbet nyújtom, szerintem ezek azok, amikben jó voltam az elmúlt évek alatt. Kiegyensúlyozottan teljesíteni és pontokat gyűjteni, ez a legfontosabb!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: