DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Mindenünk megvan ahhoz, hogy utolérjük a McLarent

Amellett, hogy a forma alapján nem feltétlenül így néz ki a dolog, Daniel Ricciardo szerint a Renault-nak mindene megvan ahhoz, hogy az általuk motorral kiszolgált McLarenhez hasonló eredményeket tudjanak a nyári szünet után produkálni.

Ahhoz képest, hogy a Renault tavaly negyedik volt a konstruktőrök között, idén csak a hatodik helyen találjuk a franciákat, ráadásul úgy, hogy még feleannyi pontot sem szereztek, mint amennyi a McLarennek összejött. Persze a McLaren rengeteget fejlődött tavalyhoz képest, emellett viszont a franciák nyilván nem itt szeretnének tartani, hiszen a kimondott céluk még az év elején az volt, hogy felülkerekedjenek a középmezőny csatározásain, és elinduljanak a top 3 istálló után.

Daniel Ricciardo szerint annak ellenére, hogy most nem ez a helyzet, a nyári szünetről visszajövet ők is képesek lehetnek arra, amit most a McLaren tud. „Úgy néz ki, a többiek kicsit többször tudják kihozni magukból a maximumot” - ismeri el. „Viszont továbbra is hiszem, hogy mindenünk megvan ahhoz, hogy a nyári szünet után olyan eredményeket érjünk el, amire mondjuk a McLaren képes.”

00119017_936



Ehhez ráadásul nem is hiányzik sok szerinte. „Úgy néz ki, több pályát jobban értenek meg, viszont ha mondjuk jól tudunk kezdeni egy hétvégét, általában ott is szoktunk maradni. Szóval csak a lehető legjobban meg kell értenünk az autót az adott helyszínen, valamint magabiztosabbnak kell lennünk.”

Az ausztrál erre a nyári szünet előtti utolsó versenyt, a Magyar Nagydíjat hozta fel példának. „Ott például nagyon későn mentünk ki a Q1-ben, holott meg kellett volna, hogy legyen a kellő önbizalmunk ahhoz, hogy ott továbbjussunk. Ha ezt sikerül elérni, akkor elég jók tudunk lenni.”

00119017_844

Nem segített a Renault-nak az sem, hogy a német-magyar dupla fordulót pont nélkül zárta Ricciardo és Hülkenberg is. „Nagyon jókor jött a nyári szünet, most át kell dolgoznunk magunkat ezen a perióduson. Utána viszont úgy gondolom, meglesz bennünk az, hogy ennél jobb eredményeket érjünk el a szezon második felében. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: