DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Albon: Szürreális, hogy ez történt

A Toro Rossótól a Red Bullhoz szezon közben előléptetett újonc szerint ez egy hatalmas ugrás a mélyvízbe, de felvette a fürdőnadrágját, úgyhogy felkészült a feladatra.

Hétfőn szállította az átigazolási piac első bombáját a Red Bull, amikor bejelentette, hogy már Spától pilótát cserél, Pierre Gaslyt visszaküldi a Toro Rossóhoz, Alexander Albont pedig előlépteti Max Verstappen csapattársává. Sokan féltik ettől a feladattól az újoncot és a jelek szerint maga Albon sem számított rá.

"Szürreális, hogy ilyen óriási lehetőséget kaptam a Red Bull Racingtől! Ez egy hatalmas ugrás a mélyvízbe, de felvettem a fürdőnadrágomat. Mindenkinek köszönet jár a Toro Rossónál, különösen a csapatfőnöknek, Franz Tostnak, hogy megadta a nagy lehetőséget a Formula-1-ben és hogy folyamatosan támogatottunk. Mostantól az első versenyemre koncentrálok a Red Bull-lal" - írta közösségi oldalán a fiatal.

alb_1



Albon története érdekes, hiszen hét évvel ezelőtt szerepelt már a Red Bull juniorprogramjában, de volt egy csalódást keltő szezonja, az energiaitalosok pedig kirúgták - a Formula-2-ben szerezte vissza a bizalmukat és annyira meggyőző volt, hogy a Toro Rossónál Formula-1-es üléshez jutott. A nyári szünet előtt még arról beszélt, hogy szeretne csak annyira jó lenni, hogy maradhasson a Torónál.

"Ez egy álom lenne, majd meglátjuk. Szerintem ez az év elég jól alakul eddig, de természetesen még jobban szeretnék teljesíteni és az F1-ben maradni" - mondta az Autosportnak a Német Nagydíj után. "Minden versenyhétvégén lehet valamit tanulni, valami, amit továbbvihetek a következő futamra. z utóbbi hétvégéken az volt a fő szempont, hogy megértsem az autót, hogy hogyan kell vele gyorsan menni, megtalálni a legjobb működési tartományt" - magyarázta.

Nos, most óriási nyomás alatt kell megtanulnia egy másik autót a világ (jelenleg) top2 pilótája mellett, méghozzá azonnal, mert ha nem így tesz, rögtön kritikák kereszttüzébe kerül ő és a Red Bull is. Ha ezt sikerül megoldania, akkor valószínűleg jó időre bebiztosítja F1-es ülését - viszont ha nem...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: