DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Egy kicsit túl agresszív lehetek

Charles Leclerc gyakran veszít pozíciót a versenyek végén, ez pedig szerinte annak lehet a következménye, hogy túlzottan agresszív a vezetési stílusa és így hamarabb elkoptatja a gumikat, mint Vettel.

Charles Leclerc az idén csatlakozott a Ferrari csapatához, ahol meglehetősen kavaros kezdésen van túl. A szezon első felében többször esélye volt arra is, hogy futamgyőzelmet szerezzen, de sokszor volt olyan is, hogy a mezőny végéről kellett bizonyítania. Pole-pozíciók, hibák az időmérőn, dobogók és kiesések sorakoznak Leclerc idei szezonjában.

A monacói pilóta alighanem egyébként is túlságosan agresszív stílusban vezet, ami betudható fiatal korának, persze ez a rajongók szimpátiáját abszolút kiváltja, hiszen Leclerc sosem ment a szomszédba egy jó csatáért, vagy azért, hogy egy rosszul sikerült kvalifikáció után úgy induljon neki a versenynek, mintha az lenne számára az utolsó.



Azonban ő úgy érzi, ez a stílus leginkább a gumik élettartamára van kihatással: „Valamit meg kell oldanom a részemről. Több problémába ütközöm a gumik működésével kapcsolatban, mint Seb” – mondta a fiatal versenyző a motorsport.com-nak

„Szerintem ez részben a versenyzési stílusom miatt lehet, talán egy kicsit túl agresszív vagyok a versenyeken, szóval ezt ki kell elemeznem és meg kell próbálnom javítanom a következő futamokon. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Seb jobb munkát végez nálam ezen a téren, szóval rá kell jönnöm, mi az, amit nem csinálok jól, aztán javítani rajta.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: