DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz különlegesen készül a forró helyszínekre

Kiemelkedően jó idényt fut eddig a McLaren-Renault-val Carlos Sainz, a spanyol már Pierre Gaslyt fenyegeti a pontversenyben. Speciális módszere van arra, hogyan készüljön fel a meleg futamokra.

A Formula-1-ben a nyári időszakon kívül is jócskán megvan az esély arra, hogy egy igazán forró helyszínen kelljen helyt állnia a mezőnynek, ebben pedig a fizikális és mentális felkészülés óriási szerepet játszik. Carlos Sainz már jó ideje kidolgozta a saját módszerét arra, hogyan birkózzon meg az ilyen különlegesen nehéz körülményekkel.

A fiatal spanyol eddig remek szezont tudhat magáénak, ötvennyolc egységet gyűjtve az összetett pontverseny hetedik helyén áll (egészen komoly, huszonhét pontos előnnyel Kimi Raikkönen előtt), mindössze öttel lemaradva a Red Bullt vezető Pierre Gasly mögött. A középmezőnyből Sainz kiemelkedik, háromszor intették le hatodikként, a legutóbbi két nagydíjon pedig ötödikként, pazar teljesítmény.

Sainz idén kiválóan teljesít az újjászülető McLarennel


Nagy hangsúlyt fektet a fizikális formára, ezért többször is bevet egy apró trükköt, ami a felkészülését segíti. „Mielőtt Németországba repültem, meglátogattam a barátaimat a Roehampton egyetemen. Kiváló létesítményekkel rendelkeznek, többek között egy hőkamrával, amit az olyan versenyekre való felkészüléseimnél szoktam használni, mint például Szingapúr” – idézi Sainzot a Formula-1 hivatalos weboldala.

„Azon kívül, hogy biciklizek és bokszolok a kamrán belül, szeretem az elmémet is megmozgatni. Egy sor nehéz fizikai gyakorlat után leülök a földre és szimulálok egy kört az adott pályán. Jelzésemre az edzőm leméri az elméletbeli körömet egy stopperórával. Hockenheim előtt is így tettünk” – magyarázta a McLaren spanyol pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: