DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szafnauer: Figyeljen a Renault a háta mögé, mert jövünk!

Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke szerint a visszaesés csak ideiglenes, és csak idő kérdése, hogy megint ők legyen a középmezőny legerősebb csapata, visszakapaszkodva ezzel a negyedik helyre.

Amióta a Force India a tulajdonosváltás óta átvedlett Racing Pointtá, az eredmények nem jönnek úgy, jelenleg a csapat például csak a Haast és a Williamst előzi meg, előbbivel ráadásul szintén szoros a verseny, ugyanis csak 5 pont az előny. Többen tudják be ezt a teljesítményt annak, hogy az autó alapja a pénzügyi nehézségek közepén lett megálmodva, és Otmar Szafnauer csapatfőnök is biztos benne, hogy hamarosan visszatérnek oda, ahonnan elkezdtek visszacsúszni - a negyedik helyre a csapatok erősorrendjében.

„Vissza fogunk térni” - fogalmaz magabiztosan Szafnauer. „A szezon második felében már jóval közelebb lehetünk ahhoz a szinthez, amit elvárunk magunktól, így a Renault jobb, ha vigyáz, mert jövünk. Óriási csapás volt tavaly az a sok pénzügyi nehézség. Amikor az idei autóról kellett döntenünk tavaly májusban és júniusban, nem volt pénzünk, így jelentős lemaradásban voltunk. Ott és akkor kompromisszumokat kellett kötnünk, aminek akkor igazán bele sem gondoltunk a jelentőségébe, és csak most kezdjük őket megérteni.”

00119017_947



Most már más a helyzet. „Pénz most már van, így meg kell próbálnunk kihozni ebből az autóból mindent, ami benne van. Most már költhetünk a teljesítményre.”

A román-amerikai csapatfőnök szerint a negyedik hely sem úszott még el teljesen, viszont azt ő is elismeri, hogy talán nem lenne reális célkitűzés. „Még mindig lehetségesnek tartom, de nagyon nehéz” - fogalmaz kritikusan. „Nem is azért, mert annyira messze lennénk, hanem mert annyira szoros a küzdelem a középmezőnyben, hogy néhány tizedért és néhány ponttal többért harcolunk. Ha a top 3 csapat csinálja, amit tud, akkor az első hat pozíció foglalt. Innentől pedig csak néhány pontért harcolunk, nagyon sokan.”

A Racing Point jelenleg a nyolcadik a konstruktőri tabellán 31 ponttal, előtte viszont még az ötödik Toro Rosso is csak tizenkettővel gyűjtött többet. A távolság a negyedik McLarenhez képest már jóval nagyobb, a wokingiak ugyanis a nyári szünetig 82 pontot szereztek, ami több mint a duplája annak, amit Szafnauerék fel tudnak mutatni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: