Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. november 13. szerda
F1

Még nem dőlt el a Vettel-Red Bull ügy?

Lehet olyan záradék Sebastian Vettel szerződésében, hogy már az idény végén távozhat, a hírek szerint szívesen menne vissza a Red Bullhoz - de mi lesz akkor a Ferrarival?

Ugyan a Ferrarinál már kijelentették, hogy a szerződés alatt álló Sebastian Vettel marad náluk a következő szezonra is, egyes hírek szerint ez még mindig borulhat a következő hetekben. Mark Hughes, a Motorsport Magazine újságírója évek óta dolgozik a paddockban, elemzéseket ír, korábban kommentált is, a sport technikai része számít a szakterületének - most viszont Vettel sorsáról írt néhány sort.

"A pletykák szerint Vettel nem akar visszavonulni, viszont szeretne visszatérni korábbi otthonába: még nem áll készen arra, hogy abbahagyja és úgy érzi, hogy hosszabb távon a Red Bullnál, Max Verstappen mellett lehet jövője, mint a Ferrarinál Charles Leclerc mellett" - írta Hughes legújabb cikkében a német helyzetéről.

Hogy mire alapozza mindezt? Nos, egyrészt Vettel és a Red Bull többször is beszélgetett egymással az utóbbi versenyhétvégéken, másrészt a német pilóta és a Ferrari kapcsolata aligha nevezhető ideálisnak ebben a szezonban, harmadrészt a Red Bullnak is kellene egy igazán jó pilóta Verstappen mellé - a holland a jövő, vagy inkább már a jelen szupersztárja, aki marad is az istállónál, de Pierre Gasly formája vállalhatatlan, a cégen belül nincs igazán jó megoldásuk.

seb_1

"A legtöbb szerződésben van kilépési záradék, amiről nem sokan tudnak még a paddockban sem. Vettelében is volt a Red Bullnál, ez tette lehetővé számára, hogy 2014 végén a Ferrarihoz igazoljon. Ha jövőre tényleg a világbajnokságért akarnak harcolni, akkor olyan versenyzőre van szükségük, aki képes harcolni a vb-címért, vagy legrosszabb esetben képes felszedni a morzsákat, ha az első autó bajba kerül. Vettel erre tökéletes" - magyarázta Highes.

És hogy Vettelnek ez miért lenne jó? "Talán úgy érzi, hogy megromlott a kapcsolata a Ferrarival, változásra van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje korábbi formáját" - tette hozzá.

És hogy mi lesz a Ferrarival, ha ez tényleg megtörténik? Nos, Hughes szerint Daniel Ricciardo renault-s szerződésében van egy olyan záradék, amely szerint szabadon távozhat, ha a Ferrari, vagy a Mercedes tesz neki ajánlatot...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?