DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn: Egy év végi 2. hely is óriási eredmény lenne Verstappentől

A Liberty Media sportszakmai vezetője, Ross Brawn szerint az F1 jelenleg talán legjobb formájában lévő versenyzője, Max Verstappen idén világbajnok nem lesz, de úgy véli, egy összetett második hely is nagyszerű lenne a hollandtól.

Sokan vélik úgy, hogy Max Verstappen jelenleg az F1-es mezőny legjobb formájában lévő versenyzője, és ezt támasztja alá az a statisztika is, hogy lassan egy éve, egészen pontosan 21 futam óta nem végzett rosszabb helyen az ötödik pozíciónál. Az utóbbi hetekben még erre az egyébként sem gyenge adatra is rá tudott licitálni, ugyanis a legutóbbi négy futamból kettőt megnyert, Ausztriában és Németországban, legutóbb, Mogyoródon pedig szintén csak Lewis Hamilton bizonyult jobbnak nála.

00119017_877



Verstappen teljesítményével több nagy név elismerését kivívta, többek között az F1 vezetőségében tevékenykedő Ross Brawnét is. „A Red Bull bebizonyította Magyarországon, hogy most már ő a második erő a rajtrácson, köszönhetően többek között annak, hogy a Honda is óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben. Maga Verstappen például a legtöbb pontot szerezte az egész mezőnyben az utolsó 4 versenyen, 81 pontja 18-cal több még Hamiltonénál is, a Ferrarihoz képest pedig egyedül majdnem duplaanyit szerzett, mint Vettel és Leclerc, akik 45-45 pontot tudnak felmutatni. Bottast is magabiztosan veri ezzel a teljesítménnyel” - dicsérte a hollandot szokásos, versenyek utáni elemzésében Brawn.

Viszont... „Az valószínűnek tűnik, hogy Lewist nem fogja utolérni. A második hely elérésére év végén viszont reális esélye lehet, ez pedig óriási eredmény lenne tőle.” A világbajnokságot Lewis Hamilton 250 ponttal vezeti, ez 62-vel több, mint Bottas 188-a. Érdekesebb megnézni a különbséget Bottas és Verstappen között, a holland ugyanis mogyoródi második helyével már csak 8 pontra van lemaradva a Mercedes másik versenyzőjétől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: