DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

McLaren: A Hungaroringen megtaláltuk a gyógyírt

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl meglehetősen derűlátó a McLaren idei évben mutatott formája után. Úgy érzi, végre sikerült megoldaniuk egy komoly problémát, ami gyorsabbá tette őket.

Az MCL34-est sokat bírálták házon belül a mclarenesek, mondván az autó nem teljesít jól a lassú kanyarokban, így a csapat tagjai nem tűztek ki nagy elvárásokat maguk elé a Magyar Nagydíjat megelőzően, ahol végül ismételten a negyedik erőnek bizonyult a wokingi gárda.

Ugyan Lando Norris előrébb is végezhetett volna, mint a végül megszerzett kilencedik helye, de ez is inkább egy rosszul sikerült kerékcserének tudható be, mintsem az autó lassúságának, hiszen Carlos Sainz már zsinórban a második nagydíjhétvégét zárta az ötödik pozícióban.



Andreas Seidl szerint a Hungaroringen végre gyógyírt találtak erre a problémára: „Nagyszerű, hogy egyértelműen a negyedik leggyorsabb autóval rendelkeztünk egy olyan pályán, ami telis tele van lassú, illetve közepes tempójú kanyarokkal, amik egyértelműen az autónk gyenge pontjaira tapint. Az ide hozott újításainkkal sikerült gyorsabbá tennünk az MCL34-est és jobban megértenünk az autó viselkedését, illetve a problémák forrását” – mondta Seidl az Autosportnak.”

„Ez komoly lökést adhat a csapatnak a nyári szünet előtt, illetve a szezon második felére, hiszen jön majd néhány hasonló karakterű pálya. Rendkívül bátorító az, amit eddig láttam” – zárta Seidl, akinek szavai után Carlos Sainz már egy kicsit pesszimistábban látta a hungaroringi jó teljesítményüket.

„Talán a Hungaroring már nem is a lassabb pályák közé tartozik a mai autókkal, hiszen belülről nagyon gyorsnak érződik és jobban is feküdt nekünk, mint arra számítottunk. Ráadásul ez a fekete kátrány, ami az újraaszfaltozott pályákon megtalálható, sokat segít nekünk, ahogyan az már Franciaországban és Ausztriában is látható volt. Ezen a hétvégén meglehetősen erősen teljesítettünk, de még így is kört kaptunk, szóval még rengeteg munka áll előttünk!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: