DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly nem érti, miért volt lassú

A Red Bull versenyzőjének fogalma sincs, miért volt közel egy másodperces lemaradása csapattársához képest a Magyar Nagydíj időmérőjén, de azt tudja, hogy minél hamarabb jobb formába akar kerülni.

Látványos különbség alakult ki a múlt heti hungaroringi Formula-1-es versenyhétvégén a Red Bull két pilótája, Max Vertappen és Pierre Gasly között. Miközben az időmérőn Verstappen karrierje során először pole-pozíciót szerzett, addig Gasly közel egy másodperces hátránnyal csak a hatodik pozíciót szerezte meg. Ez a különbség a futamon sem változott, a francia a leintésre körhátrányba került a második helyen végző hollandhoz képest.

gasly-portre-20191

A Magyar Nagydíjon lapunk is készített egy interjút a franciával, ezt itt olvashatják el


Gasly elárulta, a pénteki szabadedzések még jól alakultak számára, de az azt követő, autón végzett módosítások visszavetették őt. Az Autosport megkérdezte tőle, érti-e, mi történt. "Nem igazán" - reagált a francia. "Ahogy mondtam, a hétvége jól kezdődött. Rendben volt a tempóm, a többiekhez képest még a szokásosnál is erősebb volt. Aztán a harmadik edzésre megváltozott. Egyelőre rejtély, miért. A tapadással sokat küzdöttem, az időmérő így nehéz volt. Nem volt meg tempóm sem akkor, sem vasárnap. Meg kell értenünk ezt a helyzetet."

Csapattársával ellentétben Gasly már várta a nyári pihenőt, amely során lesz ideje összeszedni magát. "Szerintem most mindenkinek jót tesz a szünet. Kikapcsolhatunk, és átgondolhatjuk az első pár hónapot, elvégre sok a tanulság év eleje óta. Rá fogjuk szánni az időt, hogy jobb formában folytassuk az évet."

Az Autosport rákérdezett, mivel a sorsát sokan megkérdőjelezik, nem vezet-e túl óvatosan, de Gasly ezt tagadta. "Ilyen dolgokkal nem foglalkozom. A munkámat próbálom a lehető legjobban végezni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: