DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Verstappen most nem szívesen megy szünetre

A Red Bull holland F1-es pilótája olyan jó szériában érzi magát, hogy akár még négy versenyhétvégét is szívesen végigcsinálna. Most nagyon nincs kedve vakációzni.

A száguldó cirkusz minden év augusztusában elvonul egy nyári pihenőre, mielőtt beleveti magát a szezon második felébe. Az F1-ben munkálkodó emberek hada ezt többnyire örömmel veszi, ám nem úgy Max Verstappen, aki legszívesebben minél hamarabb elutazna a következő, majd az azt követő helyszínre is ahelyett, hogy a lábát lógatná egy tengerparton. A holland utolsó négy futamát elnézve ez teljesen érthető is, elképesztő formában van a 21 éves pilóta.

 verstappen-portre-20194



"Mindig jó eljönni a nyüzsgésből, de én most nem vagyok kész a vakációzásra. Magyarországon mondtam édesapámnak, hogy ha még négy verseny várna ránk, én azt is szívesen végignyomnám. Ez van, amikor jó szériában vagyok" - nyilatkozta a De Telegraafnak.

Verstappen idei formáját, különösen a két futamgyőzelmét elnézve voltak, akik egyenesen világbajnoki kihívónak nevezték a pilótát. Igaz, hogy a Red Bull és pilótája is egy új szinten versenyez 2019-ben, de ezt az állítást maga a csapatfőnök, Christian Horner is túlzónak tartja. Az istálló főnöke úgy fogalmazott, a Mercedesnek csúnyán el kéne csesznie, hogy elbukja a bajnoki címet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: