DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Horner: A Mercedesnek nagyon el kell csesznie, hogy ne legyen bajnok

Toto Wolff már a vb-címre való fenyegetésként emlegeti Verstappent, de a Red Bull csapatfőnöke szerint szó sincs ilyesmiről. Az istálló számára 2019 továbbra is átmeneti év, nagy ambíciók nélkül.

Max Verstappen Magyar Nagydíjon megszerzett pole-pozíciója után a Mercedestől Toto Wolff csapatfőnök rögtön kijelentette, a holland pilóta fenyegetést jelent a világbajnoki címre. A nyilatkozat nem tűnt igazán megalapozottnak, és a Red Bull vezetője, Christian Horner sem érzi reálisnak: Lewis Hamilton pontelőnye a Hungaroringen 69 egységre nőtt a harmadik helyen álló Verstappenhez képest.

„Lewis közel három futamgyőzelemmel egyenértékű előnnyel rendelkezik, miközben kilenc nagydíj van hátra. Ez azt jelenti, hogy három versenyt kellene kihagynia. Eléggé valószínűtlen, hogy ez történjen. A Mercedesnek nagyon el kell csesznie, de gargantuai mértékkel, hogy ne nyerje meg ezt a bajnokságot” – mondta a motorsport.com-nak Horner, a francia irodalom óriását említve hasonlatként.



A Red Bull kevésbé ambiciózus célt jelöl ki a szezon hátralevő részére: „A szándékunk az év második felében, hogy csökkentsük a lemaradást. Növeljük az autó teljesítményét, miközben a Honda továbbra is előrelépéseket tesz. Ez egy építkező év, amely átmenet 2020 előtt.”

„Úgy érzem, a téli szabályváltozások egyértelműen hátráltattak minket az első szárny miatt” – beszélt arról Horner, hogy jutottak el a rögös szezonkezdettől év közepére odáig, hogy normál körülmények között pole-pozíciót szereznek és a Mercedesszel harcolnak a győzelemért. „Sikerült megértenünk és jobban kiaknáznunk az új szabályokat, így visszanyertük az egyensúlyt és az autó karakterisztikáját. Ugyanakkor a gumi konstrukciója is változott télen, ami szintén rosszul érintett minket a karosszériát illetően. Ehhez képest úgy vélem, jól sikerült fejlődnünk az utóbbi pár hónapban. Az év második felében várható fejlesztéseknek köszönhetően pedig ez remélhetőleg tovább fog folytatódni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: