DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Exkluzív: Töretlen a Budapest-rajongó Gasly optimizmusa

Keserédesen alakul a 2019-es szezon Pierre Gasly számára a Red Bull Racingnél, de a mindig mosolygós francia töretlenül optimista. A formula.hu a Red Bull jóvoltából az évad gyötrelmeiről és Budapest szépségeiről beszélgetett a 23 esztendős versenyzővel a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtónapján.

Pierre, úgy tudjuk, hogy Magyarország és Budapest a kedvenc helyszíneid közé tartozik. Igaz ez?

Valóban, boldog vagyok, hogy itt lehetek, mert nagyon szeretem Budapestet. Kedvelem a pályát és a várost is, amelynek csodálatos hangulata van. Amikor ide jövünk, nyár van és mindenki boldog, talán ezért olyan remek itt minden évben az atmoszféra. 

piere+max-f1-hungaroring-12



Vannak, akik egyenesen Hungaroring-specialistának tartanak…

A múltban, főképp a juniorszériákban mindig jó eredményt értem el a Hungaroringen, így tényleg szeretem ezt a pályát. A Formula-Renault 2.0-ban, a 3.5-ben és jól szerepeltem itt, a GP2-ben nyertem és tavaly is egészen jól sikerült az itteni versenyem a Toro Rossóval. A körülmények gyakran kiszámíthatatlanok, néha esik, néha forróság van, szóval bármi előfordulhat és pont emiatt minden egyes itteni versenyhétvége izgalmas.

Az idei szezon egyfajta hullámvasút számodra, nemcsak a pályán nyújtott teljesítmény, hanem gyaníthatóan érzelmi tekintetben is. Hogyan éled ezt meg?

Nem könnyű a helyzet, igaz, és ez óriási kihívást jelent számomra. Valami miatt eddig nem nagyon akartak összejönni számomra a dolgok, de a szezonkezdet óta azért van valamicske fejlődés. Sok mindent változtattunk a csapattal annak érdekében, hogy minél jobb teljesítményt érhessünk el. Silverstone például nagyon jól sikerült, az ötödik helyről rajtoltam és negyedik lettem, Hockenheimben, a negyedik helyről rajtoltam, de a sajnos a futam kaotikus volt és nem sikerült szakítanunk egy nagyobb adag pontot. Szerintem jó irányba haladunk, és hiszek benne, hogy hamarosan jönnek majd az eredmények is.

Előfordulhat, hogy épp most, a Hungaroringen jön majd ki a lépés?

Hockenheimben egészen jó volt a tempónk, így nagyon bízom benne, hogy sikerül átmenteni a lendületet erre a hétvégére is. Tudom, hogy van még javítanivaló, de szeretnék beleerősíteni és a javulást alátámasztani egy jó eredménnyel is.

piere+max-f1-hungaroring-3

A Magyar Nagydíj után jön a nyári szünet. Mennyire várod a pihenést, hol nyaralsz majd?

Spanyolországba utazunk a családdal, barátokkal. Az évad első félideje borzalmasan intenzív és nehéz volt, ezért tényleg nagyon fontos, hogy egy picit lekapcsolódjak erről az egészről. Bízom benne, hogy felfrissülve térek majd vissza az évad második felére. Persze a pihenő alatt lesz időm végiggondolni azt is, hogy mi történt eddig, milyen területeken kell még javulnom. Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk a csapattal, bízom benne, hogy kifizetődik majd a sok munka és sokkal erősebb formában tudom befejezni az évadot.

Miért nem maradsz Budapesten egy picit lazítani?

Az elmúlt két évben maradtam egy pár napig. Két éve például borzalmas forróság volt, de szétnéztünk Budán, a Várban és máshol is. Bár szeretek itt lenni, de most a futam másnapján azonnal indulok Spanyolországba.

Az itteni kalandozások alkalmával kóstoltál magyar falatokat, vagy például a pálinkát?

Általában a nemzetközi konyhát részesítem előnyben, de persze megkóstoltunk néhány magyar ételt is. A pálinkáról sokat hallottam, de még nem ittam. 

Budapest egyik nevezetessége a bulinegyed. Oda elvitted már a barátnődet, Cate-et? 

Nos, elviszem oda, ez biztos, de ahhoz kell, hogy legyen okunk ünnepelni vasárnap este!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: