DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Mi űztük el az F1-ből az unalmat

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Magyar Nagydíjat követően saját istállójának és Max Verstappennek hálálkodott, mivel úgy gondolja, nélkülük idén dögunalom lenne az F1.

Bár az idei Formula-1-es szezon szörnyen egyoldalúan, a Mercedes verhetetlennek tűnő fölényével indult, az utóbbi négy versenyhétvégén szerencsére fordulatos, izgalmas és szoros futamokat láthattunk. A hirtelen változás nem véletlen, pontosan egybefügg azzal, hogy a Red Bull-Honda csomagja összeállt. Igaz, hogy egyszer-egyszer a Ferrari is felvette a kesztyűt az Ezüst Nyilakkal, végül Max Verstappen volt az, aki már kétszer is képes volt legyőzni az idei nyolcszoros futamgyőztes Lewis Hamiltont. A pilóta főnöke a Magyar Nagydíj után elárulta, mennyire lekötelezett emiatt.

ham-ver-2019-hun



"Örök hála a Red Bullnak és Max Verstappennek, mert a Formula-1 nélkülük egy eléggé unalmas mozi lenne. Ezek a versenyek még úgy is nagyszerűek, hogy nem mi nyerünk. A franciaországi dögunalmat követően az utóbbi négy verseny szerintem nagyszerű volt, a nézők is erre vágynak. Remélhetőleg a soron következő pályákon is hasonló izgalmak várhatók. Nagyszerű lenne, ha Max ott menne Lewisszal és a Ferrarikkal is az elejében."

Bár Lewis Hamilton toronymagasan, 62 ponttal vezeti a bajnokságot, a második helyért szoros a meccs: Verstappen a legutóbbi eredményével 7 pontra közelítette meg Valtteri Bottast a ponttáblázaton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: