DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton háromesélyes küzdelemre számít a szezon második felében

A Német Nagydíjat leszámítva eddig ebben a szezonban nemigen akadt nehéz pillanata a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak, azonban a kényelmes helyzetben lévő brit nem szeretne hátradőlni.

A szezon legelején egyértelműen úgy tűnt, hogy a két Mercedes fog csatázni a világbajnoki cím elhódításáért, azonban a szezon előrehaladtával egyre inkább úgy fest, hogy Valtteri Bottas pozíciója, mint kihívó meginogni látszik, és helyét a fantasztikus formában lévő Max Verstappen veheti át.

Bár Lewis Hamilton meglehetősen kényelmes, 62 pontos előnye tudatában gyakorlatilag már zsebben érezheti hatodik világbajnoki címét, ő arra számít, hogy a hátralévő 10 versenyen már a Ferrari is fel fog nőni a feladathoz és kihívás elé állítják az Ezüst Nyilakat, a Red Bullhoz hasonlóan.

Pontosan ez lesz a sorrend?


„Ennek nagyon örülök, különösen azután az időszak után, hogy mennyit bírálták az F1-et. Aztán jött a Red Bull előrelépése, és máris egy jó csata miatt rághatjuk le a körmünket. Nem gondolnám, hogy nagyon el tudnánk tőlük lépni. Őszintén mondom, szerintem a szezon második fele sokkal nehezebben alakul majd számunkra” – mondta el a BBC-nek a brit.

A Formula-1 következő két állomása Spa és Monza, ahol bizony a Ferrari is komoly tényező lehet, hiszen ezeken a pályákon sokat számít a motorerő, melyben az olaszok a többiek előtt járnak: „A Ferrari is vissza fog térni a játszmába az olyan helyszíneken, mint Spa és Monza.”

„Az egyenesben ők lesznek a leggyorsabbak és annyira nincs sok lassú kanyar, ez nagyon fog feküdni nekik. A Red Bull pedig nagyszerűen dolgozik, jó látni, hogy megérett a munkájuk gyümölcse, remélem a továbbiakban is kitart a jó teljesítményük” – zárta Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: