DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Keményebbek is lehettünk volna egymással

A Mercedes F1-es pilótája a Verstappen ellen vívott hungaroringi összecsapásról azt állítja, sokkal agresszívabb is lehetett volna, de ellenfele nem a bajnoki címért megy, ezért erre nem volt szükség.

Lewis Hamilton szerint a Magyar Nagydíj győzelméért zajló küzdelem a maga és Max Verstappen részéről is jóval keményebb lett volna, ha mindketten a világbajnoki címért küzdenek. A két pilóta között azonban 69 pont a különbség, így erre most nem került sor.

 ham-ver-2019-hun



"Amint megszereztem a második helyet, rögtön arra gondoltam, hogy ezt a csatát, amiről beszélnek az emberek, ma megvívjuk. Nagyszerű érzés volt. Sok helyet hagytam neki, de csak azért, mert eltérő szemlélettel versenyeztünk. Ha ugyanazokért a pontokért ment volna a küzdelem, akkor sokkal keményebben bánunk egymással, de erre ma nem volt szükség. A lényeg az volt, hogy amikor sor kerül a helycserére, az tiszta legyen" - árulta el Hamilton, akit felemelő érzéssel tölt el, hogy a vérre menő küzdelem ellenére képesek voltak maximálisan tisztelni a másikat.

"Versenyzői szempontból nincs is jobb érzés annál, mint amikor szembenézünk egy olyan kemény és jó ellenféllel, mint Max. Megnyugtató és lenyűgöző a közöttünk uralkodó tisztelet, remélem ez továbbra is így marad. Max csodásan teljesít, a maximumát nyújtja" - dicsérte ellenfelét, majd hozzátette, a Red Bull várhatóan a szezon további szakaszaiban is rendszeres kihívója lesz a Mercedesnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: