DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

"Hamilton egy bajnok, és úgy is küzdött"

A Mercedes és Lewis Hamilton hungaroringi teljesítménye Ross Brawnt is lenyűgözte, a szakember elismerően beszélt a pilóta teljesítményéről és a csapat bátor stratégiai lépéséről.

Idén nyolcadik alkalommal állhatott a dobogó felső fokára a Mercedes F1-es pilótája, Lewis Hamilton, aki a Magyar Nagydíjon lehengerlő győzelmet aratott Max Verstappen ellen. A brit a csapat egy merész húzásával tudta átugrani az élen kitartóan védekező Red Bull-os pilótát, akin előtte hosszú körökön keresztül nem talált fogást. A páros ekkor még egyforma gumitaktikán volt, ám mivel mögöttük a többiek óriási lemaradásban voltak, a Mercedes számára lehetővé vált egy alternatív, kétkiállásos taktika.

 nagy-f1-hungaroring-sunday-214



Az utolsó húsz körre Hamiltonnak a korábbinál eggyel lágyabb, közepes keverékeket tettek fel, a brit előtt pedig ott állt a feladat, hogy ledolgozzon egy közel húsz másodperces hátrányt, majd meg is előzze Verstappent. Az F1 sportszakmai vezetője szerint a győzelemhez erre a zseniális húzásra és Hamilton elképesztő tempójára is szükség volt.

"Korábban volt egy izgalmas összecsapásuk, amit a holland nyert. Igaz, hogy Max gumijai a végére elfogytak, de Valtteri Bottas hosszú etapjának köszönhetően a Mercedes első kézből megtapasztalta, mire képesek a kemény gumik. Először furcsa volt, hogy Hamiltont a látszólag jó állapotú abroncsok ellenére kihívták, de ez végül zseniális húzás lett. A csapat megérdemli az elismerést, mert bevállalt egy kockázatos stratégiát ahelyett, hogy a kivárás egyértelmű útját választotta volna" - méltatta őket Ross Brawn.

A szakember a Ferrariról is kifejtette véleményét, velük kapcsolatban azt hangoztatta, mekkora szükségük van a győzelemre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: