DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Brawn: A Ferrarinak égető szüksége van a győzelemre

Az olaszok egykori technikai igazgatója pontosan tudja, nehéz időszakban hogyan növekszik a nyomás a Ferrarin belül, amit csak az tud feloldani, hogy végre megnyernek egy futamot.

Az élmenőkhöz képest fájdalmas, egy perces hátrányban zárta a Ferrari csapata a Formula-1-es Magyar Nagydíjat, amihez fogható lemaradást utoljára a szezonnyitón láthattunk a csapattól. A maranellóiak frusztráló első félidőn vannak túl, többször kerültek karnyújtásnyi távolságra a győzelemhez, de próbálkozásaikat különböző okokból egyszer sem tudták első helyre váltani. Pedig Ross Brawn szerint égető szükségük van a sikerre, mert házon belül egyre növekszik a nyomás. A szakember a hungaroringi futam kapcsán nyilatkozott egykori csapatáról.

f1-hungaroring-sunday-147

Bár Vettel felfért a hungaroringi dobogóra, lemaradása 57 másodperc volt a győztes mögött


"Tudtuk, hogy ez a pálya kedvezőtlen lesz a Ferrarinak, de azt nem, hogy ennyire. A legnagyobb leszorítóerőt igénylő harmadik szektor idejei magukért beszélnek, az az autó túlságosan el volt maradva a Mercedestől és a Red Bulltól. A nyári szünet valószínűleg a legjobbkor jött számukra, mert pontosan tudom, hogyan növekszik rajtuk a nyomás, amikor nem mennek jól a dolgok. Jót fog tenni nekik egy lélegzetvételnyi szünet" - magyarázta az F1 sportszakmai vezetője, aki szerint a soron következő Belga és Olasz Nagydíj kedvezhet a Ferrarinak.

"A versenyzés folytatásával [Sebastian] Vettel és [Charles] Leclerc Spában és Monzában ismét felveheti a kesztyűt, ismerve az autó aerodinamikai hatékonyságát. A csapatnak nagy szüksége van egy győzelemre, nem is a bajnokság, hanem a morál miatt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: