DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Mi is megpróbáltunk mindent

Reménytelenül le volt maradva a Ferrari mindkét versenyzője a végül győztes Lewis Hamiltontól, de még Max Verstappentől is. Az olaszok szerint ebben ma ennyi volt.

Azon, hogy Sebastian Vettel 61, Charles Leclerc pedig 65 másodpercet kap a leintésig Lewis Hamiltontól, de még Max Verstappen ellen sincs semmi esélyük, nincs nagyon mit magyarázni. Nem is nagyon tudtak, nem is nagyon akartak magyarázkodni a vörösök versenyzői a Magyar Nagydíj sajtótájékoztatóján, miután csak egy harmadik és egy negyedik hely jutott nekik, rettenetesen messze mindentől és mindenkitől.

„Mi is a maximumot adtuk ki magunkból, hogy aztán nyilván a lehető legjobbat érhessük el” - fogalmazott Leclerc arra a felvetésre, hogy milyen kemény csatát vívott az élen Hamilton és Verstappen. 

00119017_942



Vettelt az egyik újságíró arról faggatta, jobban érzi-e magát az utóbbi versenyeken az autóban, mint eddig. „Nyilván továbbra is rengeteg munka vár ránk, amit ráadásul a nyár folyamán meg kell csinálnunk, hogy erősebben térhessünk vissza a szezon második felére. Kritikusnak kell lennem, lennünk magunkkal. Voltak viszont mostanában szerencsére olyan futamok, amelyek jobban sikerültek, ezekre kell koncentrálnunk, valamint ki kell javítanunk azokat, amelyek nem működtek. Kipróbáltunk több dolgot mostanság, ezzel zajlanak a munkálatok. Az egyértelmű, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A legfontosabb most az, hogy nyugodtak tudjunk maradni, és ne kezdjünk el pánikolni.”

Most, azon melegében úgysem nagyon tudnának mit tenni, hiszen itt a nyári szünet - fel is merült, mit fognak csinálni unalmas idejükben. „A gyár biztos zárva lesz...” - viccelődött Leclerc. „Most a legfontosabb az, hogy feltöltsük az akkumulátorainkat.”

„Olyan nagyon hosszú nekünk nem lesz ez a szünet... Lesz nagyjából egy hetünk, aztán nem sokkal később már jöhet a munka teljes gőzzel, a következő versenyre készülve. De az első héten talán bele fog férni egy fagyi is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: