DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Életre kelt az autóm!

Majdnem megcsinálta George Russell azt a Williamsszel, ami az eddigi versenyek alapján gyakorlatilag lehetetlennek tűnt: továbbjutni a Q2-be. Néhány ezreden múlt csak a bravúr, de az újonc ettől még nem volt csalódott.

„Azt nem mondom, hogy életem eddigi legjobb hétvégéje volt, de azóta, hogy az F1-ben vagyok, mindenképp” - lelkendezett George Russell az időmérő leintése után a Magyar Nagydíj szombatján, ahol kis híján még a Q1-ből is továbbjutott, amely idén még egyik williamsessel sem fordult elő. „Az autóm mondhatni életre kelt ma. Máshogy működött, mint eddig, de máshogy működtek a gumik is, szinte folyamatosan a megfelelő tartományban tudtuk használni őket. Kipróbáltunk több dolgot, főleg azért, mert a gumik mindig trükkösek. Némelyik problémánk már két éve fennállt, most, hogy ezeket a gyárban úgy néz ki, sikerült magunk mögött hagyni, több is van még a tarsolyunkban.”

Nem is feltétlenül tudott mindent a pályára tenni a Williams. „Mindig lehet jobb munkát végezni. De a körülményekhez képest nem voltunk rosszak. Nem változott egyébként sok minden Németországhoz képest, de ahogy ott azt hittük, kihoztunk mindent az autóból, ez a hétvége megmutatta, hogy közel sem. Nagyon sok dolog változott a Q1 során, és ilyen körülmények között azzal, hogy csak két köröd van, nagyon kell koncentrálni.”

00119017_512



Russell hitt a Q2-ben. „Úgy éreztem, jó kört futottam a harmadik szabadedzésen is, ehhez sikerült hozzátenni néhány tizedet az időmérőn. Azt nem tudhattam, hogy az előttem lévők hibáznak-e majd. Tizenhatodikak tudtunk lenni, mögöttünk egy Racing Pointtal és Ricciardóval.”

A legjobbkor jött ez az eddigieknél jóval erősebb teljesítmény. „Rengeteg problémánk volt idén, így az, hogy most összejött ez a teljesítmény, nagyon nagy öröm. Pláne így a nyári szünet előtt. Csapatként értük el ezt a sikert, és nagyon jó érzés. De szükség is volt erre.”

A verseny ettől még nem lesz egyszerű. „Papíron itt az egyik legnehezebb előzni, de nyilván jó lenne harcolni az előttünk lévőkkel és ki tudja, talán sikerül meglepni is őket. A csapat többször elismerte már a munkámat, jó látni, hogy most az ő munkájuk az enyémmel kiegészülve, így a nyári szünet előtt egy sokkal jobb eredménnyel párosult. Mert ez mindenképp eredmény, függetlenül a holnaptól. Sikerült mindenkinek a maximumot nyújtani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: