DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton: Remélem, a versenytempóm jobb lesz...

Lewis Hamilton még csak annyira sem tudott közel férkőzni Max Verstappenhez, mint csapattársa, Valtteri Bottas. A vb-címvédő így csak a harmadik rajtkockából várhatja a holnapi futamot.

Amíg Valtteri Bottas lemaradása a második helyen mindössze 18 ezredmásodperc volt a karrierje első pole-ját megszerző Max Verstappen mögött, addig Lewis Hamilton majdnem két tizedet kapott mindkettejüktől, így pedig holnap csak a harmadik rajtkockába állhat fel. Az angol nem is tagadja, nincs egyszerű hétvégéje. Erről a sajtótájékoztatóan beszélt az időmérő leintése után, amin ott volt a formula.hu is.

„A kezdetektől nagyon küzdelmes időmérő volt. Remélhetőleg holnap jobb lesz a versenytempónk, mint amit ma az időmérőn tudtunk” - summázta egyértelműen a szombaton történteket az éllovas.

00119017_549



A győzelemről ennek ellenére nem tett le. Érdekes kérdést tettek fel neki, ugyanis felmerült a téma, hogy egyszerűbb lenne-e nyernie most, mint 2012-ben: akkor hatan voltak, most csak három világbajnok van a mezőnyben. „Nincs semmilyen különbség a mezőny erejét illetően. Ettől függetlenül a körülmények miatt egyszerűbb lenne nyerni. A tapasztalatom, és rengeteg dolog miatt. A hétvége nehezen indult, most se vagyunk ott, ahol igazán szeretnénk, de ez nem jelenti azt, hogy holnap nem lehet ebből győzelem. Holnap visszatérünk erre.”

Hamilton egyetértett csapattársával abban, hogy hiába nem tűnik úgy adott esetben, a hockenheimi fejlesztések igenis működnek.

Viszont, legalább jól van. „Az alvás. Rengeteget aludtam. Most már szerencsére sokkal jobban vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: