DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Gasly: Beszéltem mostanában eleget Markóval...

Pierre Gasly megint rengeteget kapott a Magyar Nagydíj időmérőjén csapattársától, a pole-t szerző Max Verstappentől. Meg is kapta a kérdést a sajtótájékoztatón: mi lesz, ha Helmut Marko felhívja?

Nem lehetett elégedett ma sem Pierre Gasly: a Red Bull francia versenyzője majdnem kilenc tizedet kapott csapattársától, Max Verstappentől, aki végül a pole-t is meg tudta szerezni. Nem is volt az, erről tanúskodik az, ahogy nyilatkozott a leintés utáni sajtótájékoztatón, ahol a formula.hu is ott volt.

„Egyáltalán nem volt tiszta a legjobb köröm sem” - ismerte el Gasly. „Nem vagyok igazán boldog, mert megvolt az autóban a tempó ahhoz, hogy ha nem is a Mercedessel, de a Ferrarikkal és ne a McLarenekkel kelljen harcolnom.”

00119017_630



Verstappentől nem sajnálja viszont azt, amit elért. „Max mindenképp megérdemelte a pole-t. Fantasztikus munkát végzett, megint bizonyította, hogy jelenleg az egyik legjobb versenyző a rajtrácson. Tökéletes munkát végzett az autóval.” Gaslynak ráadásul olyan szempontból is jó, hogy mellette van Verstappen, hogy jóval tapasztaltabb nála. „Az ő tapasztalatával rengeteget tud nekem segíteni, már azzal is, ha csak látom ezeket. Hogy vezeti az autót, hogy bírja azt működésre, hogy készül egyáltalán egy hétvégére, rengeteg terület van, ahol fejlődhetek neki köszönhetően.”

Na és mi van akkor, ha Helmut Marko esetleg felkeresné őt telefonon a nyár folyamán? „Beszéltem vele mostanában eleget... Nem tudok ezzel kapcsolatban többet mondani viszont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: