DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Nem rossz ez a második hely

Valtteri Bottas mindössze néhány ezreddel maradt le a pole-pozícióról a Hungaroringen, de legalább csapattársát, az előtte összetett éllovas Lewis Hamiltont megelőzte. A finn nem tűnt elégedetlennek.

16 ezredmásodperc - ennyin múlt, hogy ne Max Verstappen, hanem Valtteri Bottas állhasson fel az első rajtkockába a Magyar Nagydíj holnapi startjánál. A finn azonban lemaradt, így Verstappené lett az első hely, de legalább Bottas megelőzte Hamiltont. A második helyről és a hétvége eddigi alakulásáról beszélt a leintés utáni sajtótájékoztatón, ahol a formula.hu is ott volt.

„Nagyon nehéz volt úgy megtalálni a ritmust, hogy mennyire keveset voltunk a pályán az első és a második szabadedzésen” - gondolkozott el Bottas. „Voltak problémáink az autó beállításával is, de legalább Lewist sikerült megelőzni. A végére kezdett aztán szép lassan minden összeállni, nagy kár, hogy ennyire kevésen múlt végül a pole. Ahhoz képest, ahogy indult a hétvége, boldog vagyok az időmérővel, nyilván még boldogabb leszek, ha holnap sikerül ennél is jobbnak lennünk.”

00119017_486



Azzal nem foglalkozik a finn, hogy a számmisztika eddig nem hozott neki szerencsét, és a második pozícióból eddig csak egyszer tudott győzni. „Az első sorból mindenképp jó esély lesz a győzelem megszerzésére, és versenyzőként nem is lehet más a célom. Egyértelműen lehetséges a győzelem, innentől pedig a legkevésbé sem számít, honnan indulunk holnap.”

Annak ellenére, hogy nem feltétlenül látszik, Bottas szerint mindenképp előrelépést hoztak a csapat Hockenheimben bevetett fejlesztései. „Bár nyilván még analizálnunk kell, ami történt Németországban, ezzel együtt mindenképp nagy a fejlődés mind a leszorítóerő, mind az egyensúly terén.”

A két Mercedes a második-harmadik rajtkockából vág neki a holnap futamnak. Lesz-e bármilyen taktikázás a piros lámpák kialvásakor? „Mivel a másik Red Bull viszonylag hátul van, talán jobban tudunk majd csapatként működni. Jó lenne közel maradni Maxhoz, és mivel az első kanyar elég messze van, talán egy jó kis csatát is megvívhatunk vele” - válaszolt először Hamilton a kérdésre. „Egyértelműen meg fogjuk vitatni, hogy viselkedjünk a rajtnál egymás mellől indulva, de mindenképp csapatként kell majd működnünk a Red Bull ellen” - tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: