DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Bottas: A Ferrariról se feledkezzünk el

A Red Bull pole-pozícióját követően a Honda-motoros csapatot és Verstappent már a Mercedes fő riválisaként kezelik. Fontos tényező azonban az adott pálya, ezért a Ferrarit sem szabad leírni, emlékeztetett Bottas.

Élete formájában van a Red Bull-Hondával Max Verstappen, aki az elmúlt három versenyhétvégén két futamgyőzelmet szerzett, melyeket a Magyar Nagydíjon pole-pozícióval spékelt meg. Mit gondolnak a konstruktőri éllovas Mercedes pilótái a Milton Keynes-i csapat szerepléséről?

„Természetesen ez mindig függ a pályától és a körülményektől is, de ha az utolsó öt verseny trendjét nézzük, akkor a Red Bull fejlődött a legtöbbet, behozták a lemaradásukat, most pedig a pole-pozícióba kvalifikáltak” – mondta el Valtteri Bottas a Magyar Nagydíj időmérőjét követő, első három részvételével zajló sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is a hallgatóságban szerepelt.



„Nyilvánvaló, hogy ők most jól teljesítenek, ránk pedig csapatként keményebb munka vár. Emellett abban is biztos vagyok, hogy a Ferrari sem ölbe tett kézzel ül. Ez a pálya nehezebb számukra, de biztos vagyok benne, hogy az ő teljesítményük is javulni fog” – zárta Bottas. Csapattársát, Lewis Hamiltont is megkérdezték volna ugyanerről, de az ő válasza végül elmaradt.

Max Verstappen az RB15 folyamatos fejlődését dicséri, beleértve a Honda-motor kvalifikációs javulását: „Keményen dolgozunk, hogy a motorból többet tudjunk kihozni az időmérőn, és azt hiszem, ennek ma láthattuk az eredményét. Kicsit jobban odaléphetünk, de még mindig vannak korlátok, melyeket tartani kell, ha nem akarjuk, hogy a motor felrobbanjon.”

„De folyamatosan fejlődünk, ráadásul a soron következő versenyeken is várhatóak pozitív fejlemények. Nagyon örülök, hogy megszereztem az első pole-pozícióm, de annak szintén, hogy a csapat ennyire hamar felzárkózott az év elejéhez képest, amikor egyértelműen le voltunk maradva. Azóta pedig egyértelműen közeledünk, ezen a hétvégén pedig itt is vagyunk!” – mondta el a sajtótájékoztatón Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: