DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vasseur: Leclerc jobban bírja a nyomást, mint Vettel

Charles Leclerc korábbi csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint Charles Leclerc jobban meg tud birkózni a Mercedes által kifejtett nyomással, mint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

Charles Leclerc már mondhatni, hogy oszlopos tagja a mezőnynek, amit csak még megdöbbentővé tesz az a tény, hogy a 21 esztendős pilóta csak tavaly mutatkozott be a száguldó cirkuszban, az Alfa Romeo Sauber színeiben.

Akkori főnöke, Frederic Vasseur meglepődött, milyen gyorsan alkalmazkodni tudott a monacói pilóta a Ferrari kötöttségeihez és fegyelméhez, ráadásul úgy látja, hogy jobban is kezeli azt a nyomást, amit a Mercedes dominanciája helyez a Ferrarira, mint a régebb óta ott lévő, négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel.



„Nem vártam, hogy Charles ilyen gyorsan beilleszkedjen a Ferrarihoz. Nekem úgy tűnik, hogy iidén Vettelnek nehezebben megy minden” – idézi a Canal Plus Vasseurt. „Mindkettejük komoly nyomás alatt van a Mercedes réséről, de Leclerc jobban tudja ezt kezelni.”

„Charles-nak nagyszerűen sikerült a szezon első fele. Természetesen ez nem mondható el minden versenyről, de nem a németországi balesetéről beszélek. A múlt hétvége például mindkét Meredes számára ugyanúgy katasztrofálisan végződött. Az utolsó két kanyar rendkívül csúszós volt, ami miatt többen hibáztak.”

„Ugyanakkor Charles már a legelső perctől nagyon gyorsnak tűnt múlt hétvégén, a pole-t is simán megszerezhette volna, de a megelőző három-négy versenyen is erősen teljesített.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: