DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Haas már nem is próbálja békíteni pilótáit

Képtelen megérteni egymást a Haas F1-es gárdájának két versenyzője, miközben a csapatfőnök igyekszik élhető légkört teremteni a garázsban. Steiner már csak azt tartja szem előtt, hogy a csapatérdek ne sérüljön.

Zűrös éve van a Haas Formula-1-es pilótapárosának: Romain Grosjean és Kevin Magnussen idén annyiszor ütközött már össze egymással, hogy a csapatfőnök egyelőre még csak keresi, melyik megoldás lenne a legjobb az egyre dagadó probléma orvoslására. Pletykaszinten már az is felmerült, hogy egyikük helyére az istálló már a Magyar Nagydíjra valaki mást ültet be, de az azonnali pilótacserét a csapatvezető szélsőséges döntésnek tartja.

 haas-paros-2019



"Ilyenre nem gondolok. Ez is része a dolognak, de túl sok értelme nem lenne, csak további kérdéseket vonna maga után. Számos egyéb területet is megzavarna, szóval elkeseredett lépés lenne" - magyarázta Günther Steiner.

A csapatfőnök kiemelte, a páros kapcsolata nincs menthetetlen állapotban, szerinte úgy is képesek lehetnek együtt dolgozni, hogy nem kedvelik egymást. "A döntést a garázsban uralkodó légkör is befolyásolja. Ki motivál kit, és ehhez hasonlók. Ez nem újdonság, amikor a pilóták jövőjéről van szó" - magyarázta, majd hozzátette, hogy ő nem kíván beleszólni a személyes ügyeikbe.

 steiner-portre-2018-szingapur

"Amíg tisztelik a csapatot, és azt teszik, amire kérjük őket, addig elnézem. Együtt tudok élni azzal, hogy nem beszélnek egymással, de csak akkor, ha eközben nem ártanak a csapatnak. Nem vagyok pszichológus, de azt tudom, hogy nem erőltethetjük rájuk, hogy jó kapcsolatban legyenek."

Steiner elismerte, hogy az idei körülmények is közrejátszottak Magnussen és Grosjean visszatérő összetűzéseiben, de ettől függetlenül úgy látja, muszáj kívülről kordában tartani őket. "Az egyetlen megoldás, hogy keményebb vagyok velük. Amíg a pályán távol vannak, addig nem érdekel, mit csinálnak, de amint közel kerülnek egymáshoz, ki kell venni a kezükből az irányítást."

Az istálló zűrös párosa a Brit Nagydíj után legutóbb, a német fordulón is egymásra talált a pályán, ezért Steiner elhatározta, a hungaroringi hétvégén minél hamarabb fejmosást fog tartani. "Tovább fogunk szenvedni, ha ez folytatódik" - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: