DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Steiner: Valahogy meg kell akadályoznunk a versenyzőink ütközéseit

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint valamilyen hatékony megoldást kell találniuk arra, hogy megakadályozzák azt, hogy versenyzőik, Romain Grosjean és Kevin Magnussen időről időre összeütközzenek. A csapatutasítás úgy néz ki, nem vált be.

Azzal, hogy Kevin Magnussen és Romain Grosjean rögtön a Brit Nagydíj legelején összeütköztek, végül mindketten kiestek, így pedig a Haas elesett attól a lehetőségtől, hogy az esetleges pontszerzés mellett értékes tesztkilométereket is gyűjthessenek néhány alkatrészzel kapcsolatban. A két versenyző összeütközött már Spanyolországban is, a mostani után pedig a csapatfőnök, Günther Steiner nem is tudta rögtön megmondani, mi lesz ezekre az esetekre a megoldás.

„Meg kell először nyugodnom” - ismerte el. „Aztán előhozakodni valamilyen megoldással. Általában a cél az, hogy előre tudjunk haladni, és bármi lesz is erre a helyzetre a megoldás, a cél most is ez lesz, hiszen ez a munkám. Mindenkinek egy irányba kell húzni a szekeret. Itt most nem az a fontos, hogy az egyéni érdekek érvényesüljenek. Amikor láttam a tévében (a balesetet), alig hittem el, ami történik. Azt láttam, hogy két autó egymásnak rohan, és a mi két autónk az!”

kmagsteiner



Steiner az eset után a sajtó képviselői előtt sem fogta vissza magát, és úgy fogalmazott nekik is, hogy elfogadhatatlan, ami történt, a megbeszélésen pedig a történtek hevében arra sem volt kíváncsi, hogy magyaráznak versenyzői azt, ami történt. Utóbbira később egyébként sor kerülhet, de annak a beszélgetésnek is az lesz a vége, hogy kiderítse, miért nem hallgat a két renitens a csapatutasításokra.

„Úgy néz ki, nem megy keresztül, a kérdés, hogy a csapatutasítás melyik része” - fogalmaz a főnök. „Tiszta fejjel kell átgondolnom, mi lesz erre a megoldás, mert ez így jelen állapotában elfogadhatatlan. Rengeteg megoldás áll a rendelkezésemre, amelyeket most nem fogok mind részletezni, de a hasonló helyzeteket el kell kerülnünk a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: