DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Kvjatot a Red Bullba ne

Sokszor, sok helyről hallottuk Danyiil Kvjat nevét Pierre Gasly lehetséges utódjaként, hockenheimi dobogója pedig jó ajánlólevél lenne. Jacques Villeneuve szerint nem kell hanyatt esni a legutóbbi eredménytől, láttunk már ilyet a múltban.

Danyiil Kvjat Formula-1-es pályafutása 2014 óta több fordulatot tartogatott, mint másoké két évtized alatt: a Toro Rossóban debütált, ahonnan gyorsan felvitték a Red Bullba, de rövidesen visszaküldték a másodcsapatba. 2017 végén innen is kispadra ültették, aztán egy versenyre visszahozták, mielőtt végleg menesztették – hogy 2019-ben ismét lehetőséget adjanak neki a Toro Rossóban…

Egyes vélemények szerint az igazi csattanó az lenne, ha a szenvedő Pierre Gasly helyét Kvjat venné át, így rögös úton keresztül visszajutna a Red Bullba. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve elismeri, hogy a francia helye nagyon inog, de ő biztosan nem az orosszal váltaná le.



„Örülhet, hogy még ott van” – mondta a motorsport.com-nak Villeneuve Gaslyről. „A Red Bull és Helmut Marko korábban durvábban bántak a versenyzőikkel. Innen látszik, hogy senki alkalmast nem látnak alacsonyabb szinten, ezért nem tudják, kire cseréljék le. Őt (Kvjatot) egyszer már kipróbálták. Miért választanák megint őt? Nem erre az útra kell lépniük.”

A Német Nagydíj harmadik helye sem győzte meg Villeneuve-öt Kvjat alkalmasságáról: „Vannak versenyzők, akik lenyűgözőek kiscsapatnál, de hasznavehetetlenek egy nagynál. Előfordult már ilyen, még 10 év tapasztalat után is. Voltak, akik kiscsapatban versenyt nyertek, aztán egy topistállóhoz kerültek, és nem tudtak mit kezdeni. Visszamentek egy kicsihez, és ott újra győztek. Önmagában ez még nem jelent semmit” – érvelt Villeneuve azokkal az esetekkel, melyek során egy kisebb istállóval csodákra képes versenyző nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az élmezőnyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: