DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bizakodva jönnek a Hungaroringre Raikkönenék

Kimi Raikkönen, Antonio Giovinazzi és Frederic Vasseur is úgy látja, hogy a hockenheimi tempójukra építhetnek Mogyoródon, úgyhogy szeretnének jó szájízzel elmenni a nyári pihenőre.

Pocsék véget ért az Alfa Romeo Formula-1-es csapata számára a Német Nagydíj, hiszen Kimi Raikkönent és Antonio Giovinazzit is megbüntették, így elvesztették a pontszerző helyeket és bár fellebbeztek a döntés ellen, jelen állás szerint egy eredménytelen hétvége után érkezhetnek meg a Magyar Nagydíjra. 

"Hockenheim után a Hungaroring egy másik olyan pálya, ahol versenyképesek lehetünk. Ez egy újabb olyan eset, ahol a maximumot kell kihoznunk abból, amink van, ha a többiek előtt akarunk maradni a középmezőnyben" - intézte el két rövid, igazából konkrétum nélküli mondattal a csapat kötelező felvezető anyagát Raikkönen.

bi



Csapattársa, Antonio Giovinazzi egy kicsit bőbeszédűbb volt. "Koncentráljunk a hockenheimi pozitívumokra: gyorsak voltunk, nem követtünk el vezetői hibát az igen nehéz körülmények között és ott lehettünk volna közvetlenül az éllovasok mögött. Erre kell koncentrálnunk és ezt a szintet kell tartanunk Budapesten is. A Hungaroringet én kedvelem, remélhetőleg jó eredménnyel tudjuk lezárni a szezon első felét" - mondta az olasz.

"Németországban évek óta a legjobb időmérőnket teljesítettük, jó versenyt futottunk és a középmezőny legjobbjaiként végeztünk. Az a célunk, hogy erre építsünk, a lehető legtöbb pontot szerezzük meg és pozitív töltettel mehessünk el a nyári szünetre" - tette hozzá Frederic Vasseur csapatfőnök.

Kicsit az lehet az érzésünk, hogy a nyári szünet előtt a csapattagok mindegyike belefáradt már a futamokat felvezető nyilatkozatokba...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: