DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Szégyellem magam, tönkrevágtam a csapat munkáját

Idén másodszor nullázott Charles Leclerc, hiszen a Monacói Nagydíjat követően a németet is a falban végezte. Elnézést kért hibájáért a szurkolóktól és a csapattól, akik kiváló helyzetbe hozták őt.

A Ferrari monacói pilótája tűnt a szabadedzéseket követően a Német Nagydíj időmérő edzésén a favoritnak, azonban mielőtt vasárnap a Mercedest, szombaton a Ferrarit érte dráma. Mindkét autója megadta magát az olaszoknak a kvalifikáció ideje alatt, így Vettel az utolsó, Leclerc pedig a 10. helyről várhatta a rajtot.

A vasárnapi futamra megérkező eső alaposan felkavarta a mezőnyt, Leclerc pedig szépen folyamatosan lépdelt előre a jól időzített bokszkiállásokat követően, egészen addig, míg az utolsó kanyar első áldozatává nem vált.



„A versenyen mindent jól csinált a csapat, elképesztő volt a stratégia. Nyerő pozícióba hoztak engem, én pedig az egészet kidobtam a kukába. Sajnálom őket és a rajongóinkat, elnézést szeretnék kérni mindenkitől” – mondta az F1 hivatalos oldalának a monacói.

„Nagyon gyorsak voltunk, én pedig nagyon sajnálom az egészet. Persze ez most nem számít semmit, mert már túl késő, de sajnálom a szurkolókat és természetesen leginkább a csapatot. Szégyellem, ami történt. Nagyszerű verseny volt, egészen addig a pillanatig. Minden nagyon simán ment, aztán egyetlen hibával gúzsba vágtam az egészet.”

Az olasz sajtótól már megszokhattuk, hogy rendkívül kritikusak, és néhány versennyel ezelőtt még azt szerették volna, ha a csapat hagyja Vettelt és Leclerc mögé áll be, most azonban újjászülető Vettelről beszélnek az olasz lapok és Leclerc hibáján lovagolnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: