DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Árokba csúszott a Renault kamionja az M1-es autópályán

Baleset történt a Formula-1-es Magyar Nagydíjra tartó Renault egyik kamionjával az M1-es autópályán. A rendőrség közleménye szerint személyi sérülés is történt.

Mivel nincs üres hétvége a két forduló között, a Formula-1-es mezőny jelentős része a vasárnap befejeződött Német Nagydíj helyszínéről, Hockenheimből azonnal Magyarország és a Hungaroring felé vette az irányt. A pilótáknak persze majd csak csütörtökön lesz először jelenésük a mogyoródi pályán, ám a beköltözés, a motorhome-ok felállítása és a technika felszerelése már a hét elején elkezdődik, hogy a versenyszemélyzet mindent a helyén találjon.

Az F1-es csapatok felszerelését szállító kamionok így a vasárnap esti összepakolást követően már meg is indultak Magyarország felé, néhányukkal kollégánk is találkozott az úton. A Renault-nál azonban szörnyű eset vetheti vissza a felkészülést: az egyik, már Magyarországon járó kamionjuk balesetet szenvedett, az árokba fordult járművet az arra járó autósok fotózták le, ezeket a közösségi médiás képeket szúrtuk be a cikkbe.

“Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt az M1-es autópálya 121. kilométerszelvényénél” – áll a rendőrség közleményében. „Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy Budapest irányába haladó tehergépjármű a pályatesteket elválasztó szalagkorlátot átszakítva átsodródott a Hegyeshalom felé vezető oldalra, ahol a vízelvezető árokba borulva állt meg. A helyszínelés és a műszaki mentés idején a forgalom – rendőri irányítás mellett – a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a belső sávban haladhat.”

A Formula-1-es mezőny a szezon egyik legmegterhelőbb időszakában jár, a június 23-i Francia Nagydíj és az augusztus 4-is Magyar Nagydíj között úgy bonyolítanak le öt versenyhétvégét, hogy eközben csak két szabad hétvégéjük van.

A Renault is tájékoztatást adott a történtekkel kapcsolatban, az ide kattintva olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: