DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault a balesetről: Nincs súlyos sérült

A Magyar Nagydíjra tartó egyik kamionjával szerencsétlenül járt Renault közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban, amelyben elmondásuk szerint csak a jármű sofőrje szerzett könnyebb sérüléseket.

EasyCapture2_2



Hétfőn kora délután először az M1-es autópályán közlekedők közösségi médiát elárasztó fotóiból, majd pedig a rendőrség jelentéséből értesülhetett a világ arról, hogy bajba került, árokba csúszott a Renault F1-es felszerelését a Hungaroringre szállító egyik kamion. Kisvártatva a csapat is kiadott egy hivatalos közleményt a történtekről.

„Megerősítjük, hogy a csapat egy kamionja balesetet szenvedett a magyarországi M1-es autópályán, Győr közelében. A sofőr, aki a közlekedési szabályokat betartva vezetett, eszméleténél van, és nem szerzett súlyos sérüléseket. További ellenőrzésekre kórházba szállították. Más jármű nem volt részese a balesetnek” – írja a Renault F1-es istállójának Twitter-fiókja.

Arról egyelőre nem esett szó, hogy mennyire hátráltatja a baleset a csapat Magyar Nagydíjra való felkészülését.

Nem ez az egyetlen baleset, ami a Renault istállójával történt az elmúlt 24 órában: a vasárnapi Német Nagydíjon az egy ideig második helyen haladó Nico Hülkenberg csúszott a falnak az esős körülmények között, az anyagi kárt pedig a motorhiba miatt megálló Daniel Ricciardo autója fokozta, így a csapat pont nélkül zárta a hétvégét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: