DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönen: Boldoggá tett az időmérő eredménye

Kimi Raikkönen boldog (!) az időmérőn megszerzett ötödik pozíciója után, de a helyén kezeli az eredményt. Szerinte még a negyedik hely is elérhető lett volna, de hát más is versenyez, nem csak ő.

Kimi Raikkönen egész hétvégén pazarul teljesített Hockenheimben, s ennek az időmérő edzésen meg is lett a gyümölcse, miután a finn az ötödik rajtkockát szerezte meg mások hibáiból profitálva, persze azt ő maga is hozzátette, hogy tőlük is szükség volt a jó teljesítményre az eredmény érdekében.

„Az, hogy az ötödik helyre kvalifikáltam, boldoggá tesz, de ez csak az időmérő volt. Kihasználtuk a többiek balszerencséjét és hibáit, de végső soron mégiscsak mi voltunk azok, akik képesek voltak a kellő időben a kellő teljesítménnyel előrukkolni.” – mondta Raikkönen, aki a 2013-as USA Nagydíj óta a csapat legjobb szombati eredményét érte el.



„Nagyon jónak éreztem az autót, sőt a Q3-ban még gyorsabbak is lehettünk volna. Talán a negyedik hely elérhető közelségben volt, de ilyen dolog a versenyzés. Nehéz lenne most megmondani, milyen erősek leszünk a versenyen, hiszen már ma is teljesen mások voltak a körülmények, mint tegnap, holnapra pedig már megint mást mondanak.”

„Ki kell várnunk, hogy érkezik-e az eső, aztán a lehető legjobban kell olvasnunk az időjárási körülményeket. Nehéz lesz a nagycsapatok ellen versenyezni. A mai nap eredményét a helyén kezeljük, holnap pedig mindent bele fogunk adni, ami tőlünk telik, aztán meglátjuk, mire lesz ez elég.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: