DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel: Nem szabad sürgetni Mick Schumachert

Sebastian Vettel szerint nem fair az, hogy Mick Schumacher teljesítményét és eddig elért eredményeit máris az apjáéhoz, Michaeléhez mérik - szerinte a fiatal németnek idő kell.

A Formula-1-et szerető közvélemény alig várja, hogy Mick személyében újra egy Schumachert láthasson a száguldó cirkuszban, folytatva a családi hagyományt és örökséget, azonban Sebastian Vettel, a rutinosabb, négyszeres világbajnok honfitárs figyelmeztet: lehet, hogy túl korán várnak túl sokat az egyelőre az F2-ben pallérozódó Schumitól.

„Mindenképp meg kell kapnia az időt, amire szüksége van” - szögezte le Mick Schumacherrel kapcsolatban Vettel. „Azzal semmi gond nincs, ha az alapján ítélik meg őt, ahogy versenyez, azt viszont nem gondolom fairnek, hogy már most máshoz, többek között az apjához, Michaelhez hasonlítják. Más időket írunk most már, a versenyzés is más.”

00219004_047



Persze érti Vettel, miért kapnák fel ennyire Mick Schumachert is. „Annak idején, a mi gyerekkorunkban Michaelnek volt köszönhető az óriási fehajtás az F1 körül, ezt a családnevet pedig nyilván a németek 100 százaléka ismeri. Persze nyilván óriási dolog lenne, ha idővel Mick is be tudna lépni a küszöbön, és ő is F1-es versenyző lehetne. Emellett pedig, név ide vagy oda, jó srác is mellé, és mindenki nagyon szurkol neki.”

A mezőny másik németje, Nico Hülkenberg is úgy véli, nem szabad sürgetni Mick Schumachert az F1 felé vezető úton. „Egyetértek Sebbel, neki is keresztül kell mennie a különböző fejlődési fázisokon. De idővel biztos vagyok benne, hogy meg fogja kapni a lehetőséget. Nyilván óriási motiváció lenne a németeknek az ő neve abban, hogy ismét versenyre járjanak, szóval jó lenne ezt látni.”

Mick Schumacher a Premával szerzett F3-as Európa-bajnoki cím után a csapattal fellépett az F2-be 2019-re, egyelőre azonban mindössze ötször tudott pontot szerezni az eddigi tizennégy futamon. Legjobb eredménye egy negyedik hely az osztrák sprintversenyen, összetettben jelenleg a 14. huszonhat szerzett ponttal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: