DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
F1

A Red Bull nagyon nem örül Gasly balesetének

A Red Bull csapatőnöke, Christian Horner nagyon bosszantónak nevezte azt a balesetet, amit Pierre Gasly szenvedett el a második szabadedzés vége felé, és ami jókora becsapódással járt.

Pierre Gasly RB15-öse a Német Nagydíj második szabadedzésének vége felé az utolsó kanyarban bicsaklott meg, innentől pedig a helyzet menthetetlen volt - a francia versenyző leszaladt a pályáról, át a sóderágyon, bele a pályát szegélyező falba, ami gyakorlatilag teljesen lebontotta autója bal oldalát. A becsapódás a hírek szerint 10G-nyi erővel történt, a csapat pedig érthető módon nem örült a csattanásnak.

00119015_207



„Egyelőre vissza kell hozni az autót egy alapos vizsgálatra, de úgy néz ki, egy 10G-s becsapódásról van szó” - fogalmazott nem sokkal a baleset után a csapatfőnök, Christian Horner a Sky Sports mikrofonjainál. „Mindenki látja, mekkora volt a kár, de szerencsére nem a versenyre betenni tervezett váltó vagy motor volt bent, így csak az a bosszantó, hogy ennyire korán elvesztettünk egy autót.”

Gasly a Brit Nagydíjon eddigi legerősebb versenyét futva negyedik lett, ezen a hétvégén azonban már a balesete előtt is úgy nézett ki, problémái lehetnek azzal, hogy tartsa csapattársa, Max Verstappen tempóját - az autótörés előtt a francia a tizenötödik helyen állt. „Egy olyan verseny után nyilván ő sem szívesen élt meg egy ilyen balesetet. De ez csak a szabadedzés volt, holnapra majd újraépítjük az autót mindenféle probléma nélkül. Bosszantó a baleset, de most már úgysem tudunk vele mit csinálni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: