DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Időjárás: Megmenti az eső a Mercedest a melegtől?

Az év eddigi legforróbb futamára van kilátás a hétvégi Német Nagydíj előtt, ahol a hőmérők higanyszála alulról súrolja majd a 40 fokot, de eső is lesz. Vajon ezúttal megbirkózik a hőséggel a Mercedes?

A tavalyi Német Nagydíj emlékezetes pillanatokkal gazdagította az F1-es rajongók emlékeit, miután a futam közepén intenzív, de rövid zápor csapott le a pilótákra a verseny során. Idén is hasonló körülményekre kell, számítsanak a csapatok, hiszen szombatig több, mint 35 °C-os hőségre számíthatnak, míg vasárnap le fog szakadni az ég az előrejelzések szerint.

A pénteki első szabadedzés alkalmával 27-30 °C-ra számíthatnak a kilátogató nézők a Hockenheimringen, a délutáni gyakorlás alatt azonban akár a 36 fokot is elérheti a levegő hőmérséklete, ami azt jelenti, hogy az aszfalté akár a 60 °C-ig is hevülhet.



Az időmérő edzésre már valamivel „hűvösebb” idő várható, ekkor nagyjából 30-32 fokos melegre kell számítani, a késő délutáni, kora esti órákban pedig megérkezik majd a hidegfront a Német Nagydíj helyszínére, de ez a kvalifikációt aligha fogja megzavarni.

Aztán a verseny napjára minden addigi adat mehet a kukába, ugyanis maximum 26-27 °C-ra, valamint időnként záporra, zivatarra kell számítania a csapatoknak és a versenyzőknek, így az időjósok előrejelzései alapján idén is egy izgalmas Német Nagydíjra van kilátásunk, ahol a nagy forróság és az eső egyaránt felkavarhatják az erőviszonyokat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: